U Bijelo Polje je pokrenuta još 2015. godine humanitarna akcija “Ima za sve” koju je tada najavila izvjesna Emira Mustajbašić Ličina, na portalu, kodex https://kodex.me/clanak/91917. Ali ni dan danas bjelopoljci niti su dobili hleb, niti se zna šta je sa sredstvima, koja su obezbijedili bjelopoljski gradjani koji žive u Njemačku, niti o koliko se sredstava radilo i doniralo za ovu humanitarnu akciju.

   Emira M Ličina Foto: privatna arhiva, facebook.com

Tada se Ličina predstavila kao predsjednica udruženja MonteKoln Njemačka, koje je obezbijedilo određenu količinu hljeba.

Ličina je prepoznata u crnogorskim vladinim medijima, kao osoba koja se često brine za azilante i crnogorske gradjane,  koji se doseljavaju u Njemačku, često negodujući, što dolaze u ovu državu, iako je i sama u istu doselila, optuzujuci NVO sa sjevera i crnogorske medije posebno ND.,,Vijesti,, i novinare, da ih oni podsticu da napustaju Crnu Goru i odlaze u Njemačku i da nemaju potrebu da dolaze u ovu državu, iako je i sama se u istu uselila iz Crne Gore.

Ona je za Pobjedu izjavila, a što je prenio i portal sjevercg Glasine , da glasine o iseljvanju gradjana sa sjevera Crne Gore šire, raznorazni kafanski kvazinovinari iliti rekla-kazala organizacije, da bi naudili, prema njenoj procjeni, nadležnim državnim institucijama, a čini se s nekom politički skrivenom namjerom i da se gradjani sa sjevera uopšte ne iseljavaju.

 

     Foto:Kodex.me   Emira M Ličina sa suprugom, tokom humanitarne akcije dijeljenja hleba bjelopoljcima, koja nikada nije realizovana.

Portal sjevercg je ranije pisao o Ličini, koju je pomenuo, Osman Destanović Generalni sekretar Saveza Crnogorskih Asocijacija Njemačke povodom medijskih napada izvjesne Emire Ličine na NVO sa sjevera https://portalanalitika.me/clanak/289121/arhiv  .

Tada je Destanović kazao za Portal sjevercg , da ona ne daje izjave u ime Saveza već u ime njenog nepostojećeg udruženja. https://sjevercg.me/savez-crnogorskih-asocijacija-njemacke-emira-licina-ne-govori-u-ime-saveza-vec-u-ime-njenog-nepostojeceg-udruzenja/

Portal sjevercg je poslao i pitanja Emiri Mustajbašić Ličina

Zašto ste odustali od ove humanitarne akcije?
Šta je sa novcem koji je bio obezbijedjen za ovu akciju, od bjelopoljskih gradjana koji žive u Njemačku?
Odgovor još nismo dobili, ali ćemo ga objaviti kada ga dobijemo.