Informacije o jučerašnjoj eksploziji u Herceg Novom ukazuju na to da se radi o događaju sa kriminalnom pozadinom, kazao je Radiju Crne Gore ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić. On je kazao da će policija nastaviti da se suprotstavlja organizovanim kriminalnim grupama i prevenira takve događaje.

“Informacije povodom najnovijeg slučaja u Herceg Novom, ukazuju da se radi o slučaju sa kriminalnom pozadinom. Policija je u prethodnom periodu svojim operativno preventivnim aktivnostima dala značajan doprinos čuvanju i unapređenju javnog reda i mira i bezbjednosti građana u Crnoj Gori. Činjenica je da je borba protiv organizovanog kriminala protiv modela koje koriste kriminalne grupe u svom obračunu naručenih ubistava, težak i kompleksan posao iz razloga što se ta ubistva realizuju sofisticiranom tehnikom, na sofisticiran način izvršavaju i izvršioci su dobro obučeni. Sa tim problemom se suočavaju i mnogo razvijenije zemlje nego što je Crna Gora ali je činjenica i želim da naglasim da će policija i dalje energično nastaviti svojim operativnim i preventivnim aktivnostima da se suprotstavlja organizovanim kriminalnim grupama i pokušati da prevenira ovakve događaje. Naravno, borba protiv organizovnog kriminala zahtijeva punu koordinaciju i aktivnost, zajedničku, svih nadležnih institucija u Crnoj Gori”, kazao je Nuhodžić za radio Crne Gore.

.Duško Roganović, koji je juče zadobio teške povrede u eksploziji u blizini autobuske stanice u Herceg Novom, životno je ugrožen, ali je trenutno stabilnih vitalnih parametara.

Roganović, koji je navodno blizak “kavačkom klanu”, u eksploziji je izgubio obje noge.

RTCG