Policija je na tragu počiniocu koji je preksinoć, 45 minuta iza ponoći, aktivirao eksplozivnu napravu u dvorištu Branislava Đukića, u barskom naselju Polje.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, inspektore će do osumnjičenog dovesti dokazi izuzeti sa lica mjesta, a naročito selotejp traka na kojoj je, kako se vjeruje, počinilac ostavio tragove, a koja je, zajedno sa ostalim tragovima već upućena na vještačenje Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Detonacija je na samoj kapiji kuće odjeknula dvadeset minuta iza ponoći. Od siline udara, polomljeno je staklo na garaži, a na zemljnoj podlozi napravljen je krater prečnika 0.40m i dubine 0.15m.

Đukić je usljed detonacije zadobio lakše tjelesne povrede – ogrebotine u predjelu lijevog butnog mišića, a za policiju je simptomatično što policajcima nije dozvolio da priđu lokaciji na kojoj se dogodila eksplozija.

“Prvobitno je oštećeni sprečavao službenike policije da priđu licu mjesta, ali je na insistiranje službenika CB Bar pristao da se izvrši uviđaj”, kazao je sagovornik DN iz policije.

O događaju je obaviješten osnovni državni tužilac u Baru, a na slučaju je angažovan i vještak za požare i eksplozije koji će se izjasniti o vrstu eksploziva i načinu aktivacije.

U cilju utvrđivanja motiva napada policija je uzela izjave od više osoba, saznaju DN u policiji.

Ovo je u posljednjih mjesec dana drugi slučaj podmetanja eksplozivne naprave na kuću Đukić. Naime, 21. marta ove godine, 15 minuta poslije ponoći, dežurnoj službi barske policije pristigla je prijava od Đukića da je u dvorištu njegove porodične kuće bačena esplozivna naprava.

Policijski službenici su tada kao i juče izašli na lice mjesta gdje je utvrđeno da je nepoznati muškarac te večeri prišao porodičnoj kući Đukića i tom prilikom aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu manje razorne moći.

Naprava je i tada bačena u unutrašnjost ograđenog dvorišta, a usljed detonacije nijesu nastupila oštećenja na imovini porodice Đukić. Jedini očigledan trag koji ukazuje da je došlo do detonacije bio je krater koji se nalazio na šljunovitoj podlozi prečnika 0.60, i dubine 0.10 m na udaljenosti od sedam do osdam metara od stambenog objekta.

Sa lica mjesta tada su izuzeti tragovi koji su proslijeđeni na dalje vještačenje, a uzete su i izjave nekoliko osoba čija bi saznanja mogla dovesti do učinioca. On, međutim, do danas nije nađen, a sumnja se da su ova dva napada povezana.

izvor: CDM