Ekološki filmski festival stiže u Bijelo Polje

Bjelopoljska publika danas i sjutra će imati priliku da pogleda 9 filmova, koje potpisuju produkcije iz Crne Gore, Srbije, Mađarske, Njemačke, Holandije i Finskem, zahvaljujući ugovoru o saradnji Centra za kulturu sa organizacijom “Green Montenegro International Film Fest“.

„Centar za kulturu Bijelo Polje je jedna od najznačajnijih institucija kulture u Crnoj Gori sa brojnim kvalitetnim manifestacijama i programima i ozbiljnom teatarskom, književnom i muzičkom produkcijom. Bijelo Polje je prepoznato kao grad festivala, pa je negdje bilo i za očekivati da postanemo partneri i sa GMIFF-om, a zahvaljujući toj saradnji, naša publika će imati priliku da pogleda jako dobre filmove“, rekao je Dražen Konatar, umjetnički direktor Centra za kulturu.

“Green Montenegro International Film Fest“ se od prošle godine našao se i na međunarodnoj listi ekoloških manifestacija “Green Film Network” i time se pozicionirao na mapi svjetskih ekoloških festivala među 39 najboljih.

Opština Bijelo Polje jedan od partnera festivala, koji organizuje Centar za multimedijalnu produkciju, a uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizama, Ministarstva kulture, Ministarstva prosvjete i Agencije za zaštitu životne sredine.