Džudo klubovi :Predsjednik Džudo Saveza Crne Gore organizuje pripreme u svom privatnom hotelu ,,TRIM” što nas navodi na sumnju, da ga ne interesuju rezlutati već privatni biznis

Danas je Portalu sjever cg stiglo novo saopštenje najvećih džudo klubova u Crnu Goru gdje se nastavlja sa nezadovoljstvom, rada predsjednika Džudo Saveza Crne Gore Dragomira Bećanovića, kao i nacionalnog trenera Georgi Petrova,takodje, stižu i nove optužbe.

Prenosimo saopštenje u cjelosti ,,Kako su u toku pripreme koje organizuje Džudo Savez Crne Gore na čelu sa predsjednikom Dragomirom Bečanovicem, u privatnom hotelu „TRIM“ vl. Dragomira Bečanovic, što nas navodi na sumnju da ga ne interesuju rezlutati već privatni biznis, jer na pripremama nema najboljih repreztivaca, prinudjeni smo da ovim putem regujemo i iznesemo nezadovoljstvo najjačih klubova (Dz.klub „Akademik“ Niksic, Dz.klub „Arso Milic“ Podgorica, Dzudo klub „Ibar“ Rozaje, Dz.k. „Strasevina“ Niksic itd.) povodom diskriminacije naših takmičara i samovolje koju sprovodi predsjednik Džudo Saveza Crne Gore, gospodin Dragomir Bečanović. – Na ovim pripremama nema najboljih reprezentativaca i klubova iz Crne Gore, koji su tražili ostavku nacionalnog trenera zbog lošeg rada i rezultata, na zadnjem Evropskom prvenstvu u Varšavi, kao i svim ostalim takmičenjima na kojima je učestvovala naša reprezentacija.. – Ostavka nacionalnog trenera koju su zahtijevali najjači klubovi u Crnoj Gori, nije uvažena, a zadnji skandal na trenerskom sastanku koji je sazvao ispred Džudo Saveza Crne Gore, nacionalni trener i STK (stručno trnerska komisija u ostavci) u zapuštenoj „ kafani“ „Ribar“ u Nikšicu, izazvao je još veću krizu u Džudo Savezu Crne Gore, pa su najjači klubovi zbog toga tražili ne samo ostavku nacionalnog trenera, već i komplet sastava upravnog odbora Džudo Saveza Crne Gore, koji trenutno nanosi štetu svim takmičarima i klubovima u Crnoj Gori.

Kako je predsjenik STK (stručno trnerska komisija) podnio ostavku već duži vremenski period, ostavio je prostora da predsjednik Saveza Dragomir Bečanovic, sprovodi još veću samovolju pa nam se dešavaju trenutno sledeće stvari: – Permanentno se organizju pripreme reprzentacije u privatnom Hotelu „Trim“ (186 dana godisnje) koje su trenutno „Propale“ jer na istim nema najboljih reprezentativaca Crne Gore, – Predsjednik Saveza Dragomir Bečanovic, nije uvažio ostavku nacionalnog trnera Georgi Petrova, koji je po svim pravilima morao podnijeti ostavku zbog lošeg rada i rezultata, zbog narušenih medjuljduskih odnosa u reprezentaciji i savezu, – Nasuprot tome predsjednik Džudo Saveza i nacionalni trener potisnuli su najbolje takmičare kao što su: Srjdan Mrvaljevic, Nikola Gušić, Arso Milic, Marko Bubanja, Jovana Pekovic, Jusuf Nurkovic, Mirjana Milic, Anto Drubeta, Igor Vukovic, Viktor Vukovic, Lazar Dakovic, Novo Raičevic, Marko Gušic, Janko Vulevic, Jahja Nurkovic, Vuk Nikčevic, Ivana Nikolic, i prepustili ih samima sebi što se tiče reprezentacije.

Predsjednik Saveza je dva takmičara-reprezentativca “ucijenio“ sa stipendijama koju dodjeljuje COK i Ministarstvio Sporta i tako primorao nekoliko takmičara da moraju biti na priprmemama u njegovom Hotelu, u suprotnom nece imati stipendije, postavlja se pitanje šta je sa ostalim reprezentaivcima koji su bolje rangirani na IJF listi od „ucijenjenih“ takmičara, – Na ovaj način Predsjednik Saveza je narušio osnovni kodeks reprezentacije, i sve ostale pravilnike, tom prilikom je narušio medjuljudske odnose u klubovima iz kojih je „istrgnuo ucijenjene takmičare“ i nanio štetu mnogim klubovima i takmiačrima.

Jednostavno ovim potezom predsjednik Saveza iskazao najveći stepen samovolje i drskosti, predložio je dva takmčara za stipendiju, pored toga što nijesu najbolje rangirani na IJF listi, što je osnovni kritertijum za dodjelu ove vrste stipendija. – Počeo je olimpisjkci ciklus , za koji predsjednik Saveza, ne pridaje značaj, pa organizuje pripreme za takmičare koji su osvojili jedva 3. mjesto na državniom prvenstvu, i koji mu služe samo kao maska kako bi „ organizvovao priprme u svom privatnom Hotelu, dok su takmičari koji su u igri za osvajanje norme za OI u Tokiju prepuštni sami sebi i matičnim klubovima. Dok se u okruženju organizuju Olimpijski trening kampovi i turniri, naši takmičari su „Izolovani “ kao u vrijeme sankcija, na taj način spriječeni da budu u društvu najboljih sa svim evropskim zemljama.

Jedino klubovi trenutno koji daju reprezentativce vode brigu o takvim sportistima. – Gospodinu Ministru Janovicu veliko hvala ,s obzirom da je imao dobru namjeru na način što je opredijelio budžet za ovu godinu, ali molimo u ime svih reprezentaivaca i klubova koji prolijevaju rijeke znoja i iz nemogućih uslova stvaraju šapione, da zaustavi sve uplate prema savezu, zato što sve uplate završavaju u ruke Predsjednika saveza i njegovih saradnika. Svoju smovolju predsjednik Saveza je iskazao i za prestojeće Evropsko kadetsko prvenstvo, koje se krajem juna 2017.

Godine održava u Litvaniji, pa je diskriminisao takmičare koji su trebali otputovati na ovo Evropsko prvenstvo, iz klubova koji su digli glas protiv nepravde. Na ovaj način predsjednik Saveza se direktno sveti takmičarima koji su izborili mjesto u reprzentaciji. – Svoju samovolju i drskost iskazuje i za predstojeća SP; EP; svetske unvirzisteske igre i sva ostala takmičenja, pa se za ove akcije prijavljuju takmičari koji su lošije rangirani na IJF listi, kako bi ugušio klubove koji su najbolji. – Svi ovi problemi koji su nastali nakon osamostaljenja Crne Gore, su nastali dolaskom Dragomira Bečanovica na mjesto predsjdnika Džudo Saveza Crne Gore, koji konstantno sprovdi samovolju. U prilog ovom je činjenica da ko god kaže istinu i pokuša primjeniti “pravilnike” ukazati na problem, u upravljačkoj strukuturi, bilo da je u upravnom odboru ili da je u nekim strčnim komisijama, bude nezakonito i drsko smijenjen i ucijenjen, pa su tako često smjenjivani: Predsjednik skupstine ( koji je iz nepoznatih razloga podnio ostavku), predsjednik stručno trenerske komisije ( koji je iz nepoznatih razloga podnio ostavku, da bi nedugo zatim i drugi predsjednik STK podnio ostvku) zatim treneri, od koji je najpoznatija kako je protjeran od istog predsjenika nacionalni trener Roubert Hupo iz Austrije.

Članovi upravnog odbora često budu izbačeni ili otjerani, ostali su u upravnom odobru samo poslušnici koji zarad sitnih ličnih interesa podržavaju takvog predsjednika ”krakova”. Niko nema pravo da uništava omladinu naše države, ako neko kaže da ga ne interesuje kadetski i juniorski program, a uz to iskaze i postupcima i djelima , tako da do sada niti na jednu akciju nije otputovala kadetska i juniorska reprezentacija o trošku Saveza, je signal da se reaguje i spase mnoge mlade generacije. – Pratimo rad Ministarstva i primjecujemo da poklanja veliku pažnju mladim sprotistima, organizuje besplatne preglede, pa cemo iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo i pozdravimo za takve aktivnosti. – Loše rukovođenje i loša organizacija upravljačke sturkture džudo Saveza, izazvalo je veliko nezadovoljstvo kod većine klubova koji sačinjavaju reprezentaciju, kao i negativne komentare na društvenim mrežama i štampanim medijima, – STK koja je u ostavci i koja ne fukcioniše već dvije godine nije u stanju da imenuje nacionalne trenere, što je u suprotnosti sa svim pravilnicima, na taj način predsjednik Saveza lakše sprovodi samovolju.

Imenovan je nacionalni trener Georgi Petrov iz Bugarske, koji nije sačinio plan i program rada, kako dugoročni tako niti kratkorčni. – Nedopustivo je da nacionalni trener za kojim Džudo Savez Crne Gore ima profesionalni ugovor, i koji našu državu i Džudo Savez Crne Gore košta godišnje više od 30.000 eura, nije sačino plan i program rada za nacionalne selekcije. – Ovakav istrošeni trener koji puno košta našu državu , uz loš i neodgovoran rad nam i našim sportistima NE TREBA! – Ne treba nam ni predsjenik Saveza koji sprovodi samovolju i podržava ovakvog trenera. – Sigurni smo da bi naši crnogorski treneri mnogo manje koštali naš savez i državu Crnu Goru ,a uz to rezultati, rad i odnos prema reprezentativcima bio bi značajno bolji. – Zaustavimo samovolju predsjednika Saveza Dragomira Bečanovica koja se odnosi na :  diskriminaciju naših takmičara  Stipendije koje se bez kriterijuma dodjeljuju reprezentativcima i sa kojima se ucjenjuju takmičari  Sastav reprezentacije bez kriterijuma i pravilnika, gdje se najbolji takmičari isključuju sa velčikih takmičenja  Isključivanje klubova koji imaju rezulate iz punopravnih u pridžužene i td…

Pred nama su važna takmičenja kao što su SP za seniore u Budimpešti, SP za juniore u Zagrebu, EP za juniore u Mariboru, EP za mlađe seniore u Podgorici, te mnoga druga takmičenja širom Evrope, kao što su Evropski kupovi i kampovi, zato je neophodno da se hitno reaguje i zaustave sve nepravilnosti koje se dešavaju u JSCG, kao i samovolja predsjednika JSCG gospodina Dragomira Bečanovića, koji se sveti mladim sportistima na drzak i nesportski način.

Siguran sam da će naši takmičari koji nijesu trenutno na pripremamam u privatnom Hotelu „Trim“ izboriti plasmane za velika takmčenjima, kao što su EP, SP i OI. – Isto tako sam siguran da takmičari koje je trenutno sakupio u svom privatnom Hotelu „Trim“ neće ostvariti plasman na bilo koje važnije takmičenje, i služe samo za pokriće i razvijanje privatnog biznisa. Osim dva takmičara koja su direktno ucijenjena od predsjenika Saveza sa stipendijama COK-a.

You may also like...