Džudo klub Ibar iz Rožaja poziva nacionalnog trenera Georgi Petrova da podnese ostavku na mjestu koje sada zauzima,zato što kao trener nacionalne reprezentacije za 5 mjeseci njegovog rada nije  ostvario komunikaciju niti sa jednim trenerom, niti kordinirao rad selekcija , a njegovim dolaskom narušeni su medjuljudski odnosi u toku prethodnih priprema, što je razlog da se pripreme bojkotuju od strane reprezentivaca kazali su u saopštenju džudo kluba Ibar koje je dostavljeno Portalu sjevercg.

Iz ovog se jasno vidi da nacionalni trener ne prati rad reperzentativaca, klubova i trenera niti komunicira sa istim strukturama.

Neodgovorno je da poziva takmičare koji nijesu više u ovom sportu, niti daju rezultate, s druge strane izostavlja takmičare  koji daju rezulate, a pred kojima su važna takmičenja kao što su Evropsko prvenstvo za kadete u Letoniji, Balkansko prvenstvo u Turskoj i EYOF,  zatim SP za seniore, SP za juniore i EP za juniore i mladje seniore.

Iz ovog se vidi da nacionalni trener nema jasan plan i program rada naše reprezentacije, što nam stvara veliki problem u svim klubovima koji daju reprezentivce.

Pored ovog njegov rad se ogleda kroz :Loš pedagoški rad, loša komunikacija, Loša metodika vodjenja trenažnog procesa, loš odnos prema takmičarima, Loša procena takmičara

U prilog ovom su činjenice da su postignuti loši rezulati na takmičenjima kao što je zadnje Evropsko prvenstvo, bojkot klubova i takmičara njegovog rada i priprema kojim on rukovodi, konstantne kritike saveza na društvenim mrežama i medijima.

Njegov rad daje lošu sliku i o radu Džudo Saveza koji ga ne poziva na odgovornost zbog lošeg rada, gdje smo jedini Savez koji nema niti selektora niti nacionalne trenere po slekcijama,

U tom pravcu naš klub zahtijeva od STK da razriješi nacionalnog trenera i imenuje nacionalnog trenera, koji će sačiniti plan i program rada.

Takdoje, naš klub zahtijeva od STK  da  u skladu sa pravilnikom JSCG, u što kraćem roku imenuje nacionalne trenere po selekcijama, kako bi se reperezentativci mogli pratiti te na stručan adekvatan način pripremali za velika takmičenja,kaže se u saopštenju, koje je potpisao trener džudo kluba Ibar iz Rožaja Omer Nurković.