Policija je uhapsila M.R.(32) i A.R.(26) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. U kući koju su koristile ove dvije osobe pronađeno je 63 kilograma marihuane.

“Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolisali dva lica koja su iznosila sumnjive predmete iz jedne napuštene kuće u mjestu Buronje. Tom prilikom su pronađeni džakovi i torbe sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana” navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, postupajući na osnovu pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici nakon toga izvršen je pretres navedene kuće i drugih prostorija kojima su pristup imali M.R. i njegov srodnik L.R. (37).

“Utvrđeno je da se u džakovima i torbama sa više manjih i većih pvc pakovanja nalazi ukupne oko 63 kilograma marihuane. Osim opojne droge policija je pronašala i oduzela vagu za precizno mjerenje, aparat za vakumiranje i druge predmete koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni prepakivanju opojne droge radi stavljanja u promet” ističu u policiji.

Oduzeta opojna droga i drugi predmeti, kako se dodaje, biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državi tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se ova dva lica privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo.