Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva slobode je lišeno osamnaest lica zbogosnovane sumnje da su izvršili krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i zloupotreba službenog položaja, izvršenih na organizovan način, saopšteno je iz SDT-a .Prema nezvaničnim saznanjima, jutro oko šest sati uhapšen je aktuelni direktor Uprave za ugljovodonike Vladan Dubljević i službenica Ministarstva ekonomije Ljiljana Maksimović.

Osnovano se sumnja da su se osumnjičeni od marta 2006.godine u Nikšiću, Podgorici i Cetinju, u svojstvu odgovornih lica u dva pravna lica, kao i službenih lica u nadležnim državnim organima, udružili u kriminalnu grupu, radisticanja nezakonite dobiti.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni koristili privredne strukture dva pravna lica, vršili uticaj na službena lica u državnim organima, na način što su preduzimali radnje u okviru svojih ovlašćenja u privrednim društvima radi sticanja nezakonite dobiti, a službena lica u državnim organima preduzimala službene radnje u okviru poslova i radnih zadataka koja nijesu u interesu službene dužnosti koje obavljaju, već u interesu realizovanja kriminalnog plana, zbog čega je nastala znatna materijalna šteta po društvenu zajednicu, navodi se u saopštenju.

Mediji prenose da se radi o slučaju Boksiti Cetinje. Policijski službenici iz Nikšića podnijeli su 2013. godine Osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv bišeg direktora filijale CKB u Nikšiću Radoslava Nikčevića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio koruptivno krivično djelo – zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Nikčević se tada teretio da je kao predsjednik Odbora direktora cetinjskih Boksita u toku 2008. godine kredite dobijene od Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća umjesto za nabavku nove opreme za eksploataciju rude koristio za zatvaranje minusa na računima klijenata filijale CKB-a u Nikšiću.

Portalanalitika

SDT

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva slobode je lišeno osamnaest lica zbog osnovane sumnje da su izvršili  krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i zloupotreba službenog položaja, izvršenih na organizovan način.

Osnovano se sumnja da su se osumnjičeni od marta 2006.godine u Nikšiću, Podgorici i Cetinju, u svojstvu odgovornih lica u dva pravna lica, kao i službenih lica u nadležnim državnim organima, udružili u kriminalnu grupu, radi sticanja nezakonite dobiti.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni koristili privredne strukture dva pravna lica, vršili uticaj na službena lica u državnim organima, na način što su preduzimali radnje u okviru svojih ovlašćenja u privrednim društvima radi sticanja nezakonite dobiti, a službena lica u državnim organima preduzimala službene radnje u okviru poslova i radnih zadataka koja nijesu u interesu službene dužnosti koje obavljaju, već u interesu realizovanja kriminalnog plana, zbog čega je nastala znatna materijalna šteta po društvenu zajednicu.