Premijer Duško Marković poručio je da mu više ne pamet da upućuje dalje pozive opoziciji na dijalog. Kazao je da Vlada Crne Gore mora da radi na životnim pitanjima, te da bi opozicija trebalo da izađe iz kafića na Trgu Vektre i da preuzme odgovornost.

“Ako ih je iko pozivao, ja sam ih pozivao. Znate li šta je njihov odgovor bio? ‘Ne  pada mi napamet’. Ne pada mi na pamet da ih više pozivam. Mnogo mi je važnije ovo danas ovdje i sjutra na Cetinju, i preksjutra na Vraćenovićima i možda sljedeće nedjelje ponovo u Petnjici i za 15 dana na Žabljaku, kako da unaprijedimo naša skijališta, naše rizorte, kako da stvorimo novu vrijednost Crne Gore”, rekao je Marković.

Premijer je na otvaranju radova na probijanju tunela kroz Bjelasicu rekao da će oni koji sjede kod kuće i primaju dvije hiljade eura platu iz državnoga budžeta sačekati na njegove pozive.

“Mi smo otvoreni za dijalog, taj smo dijalog saopštili, vrijeme je da opozicija preuzme odgovornost za ono što su im građani opredijelili na izborima. Znači da svi zajedno – i vlast i opozicija – rade u interesu države, da traže političke mehanizme, u parlamentu i van parlamenta da sruše vlast, ali svi zajedno moramo da radimo u interesu države”, rekao je Marković.On je ocijenio da je vladajuća koalicija dobila većinu na izborima i da postoje funkcionalne institucije. Poručio je da ne žele da rade bez opozicije, zbog čega su ih pozvali i u parlament i u Vladu.

“Ne prihvataju to. Traže ponavljanje izbora. Nema ponavljanja izbora. Neka uđu u parlament, neka sjednu za sto pa ćemo možda razgovarati o nekim novim izborima, ali ponavljanja izbora nema. I u tom vremenu dok se oni ne snađu, dok se ne konsoliduju, dok ne definišu to da moraju biti odgovorni prema državi, prema građanima, prema svojim glasačima mi moramo da radimo na ovim pitanjima. Ovo su pitanja života: razvoj ekonomije, ulaganja u naše resurse više doprinosi demorkatiji nego njihovi politički stavovi o tome kako demokratija treba da izgleda u Crnoj Gori”, rekao je predsjednik Vlade.

Na konstataciju novinara da je pomoćnik zamjenika američkog državnog sekretara sugerisao dijalog predsjednik Vlade je rekao da to nije morao on da nam kaže.”To je naša partija sa najvišeg nivoa rekla hiljadu puta. Mi smo spremni na kompromis. Vi se sjećate da sam ja u svom ekspozeu predstavljajući Vladu stavio kompromis kao ključnu odrednicu naše politike, i ponudio taj kompromis, i pozvao ih da uđu u Vladu iako nemaju za to mogućnost po izbornom rezultatu. Ko god hoće i procrnogorske i da kažemo prosrpske stranke, osim Demokratskog fronta, naravno. Ali nema odgovora. Mi imamo važna posla. Ne možemo mi svaki dan da pozivamo nekoga da nam se pridruži. Mi moramo da otvaramo gradilišta, da završavamo poslove, da zapošljavamo ljude, da dovodimo nove investitore, da povećavamo naš društveni proizvod, da stabilizujemo naše javne finansije… To je obaveza ove Vlade. Nemamo mi vremena da svakoga dana govorimo: Dođite, izađite iz kafića sa Trga Vektre da nešto pričamo o politici. Nemamo vremena za to”, rekao je Marković na Jezerinama.