Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Nebojša Veličković u Bijelom Polju sastao se sa proizvođačima jagoda.

Tokom vikenda državni sekretar u ministarstvu Nebojša Veličković, u Bijelom Polju se sastao i razgovarao sa proizvođačima jagoda. Tokom posjete posjetio je sadnju Igora Petrića na Ribaervinu koji je godinama uspješno uzgajao ovu voćnu vrstu. Razgovor je tekao u pravcu proizvodnje jagodinskog voća, samog stanja sa akcentom na jagodinu.

Državni sekretar Veličković je istakao da je u agro budžetu u fazi izrade, te da su predviđene sveobuhvatne mjere koje će značajno podsticati domaću proizvodnju. Proizvođači su ukazali na probleme sa kojima se susreću u njihovoj proizvodnji, kao i plasman voća.

Svi poljoprivrednici su pozvani od strane Državnog sekretara da investiraju u proizvodnju, kako bi povećali konkurentnost svojih proizvoda i obezbijedili bolje i bezbjednije mjesto na tržištu putem udruženja u organizacijama proizvođača. Veličković je naglasio da će ministarstvo imati saslušanje za trenutak u kojem se građani nalaze, da će sa svojom novom poljoprivrednom politikom razvijati ovaj sektor koji bi trebao biti jedan od generatora cjelokupnog razvoja. Također, državni sekretar je istakao da nas je neodgovorna i rasipna politika prethodnog režima dovela do ruba jaruge iz koje se moramo nadvladati sa pametnim, domaćim i razvojnim programima i mjerama.

Pokazana je obostrana želja o uspostavljanju jednog partnerskog odnosa, koji će stvoriti snažnog poljoprivrednog proizvođača i značajno unaprijediti proizvodnju.

Izvor: Info-050