POLITIKA

DPS poziva opoziciju da se vrati u Skupštinu, ne može se svaki potez legitimisati u politici

U susret prvoj sjednici redovnog skupštinskog zasijedanja na Cetinju, DPS još jednom poziva opoziciju koja bojkotuje parlament da se vrati redovnim obavezama u Parlamentu, saopštio je na pres konferenciji poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

“Znate jako dobro da bojkot nije demokratski način za rješavanje problema. Osnovno je pitanje da li imamo u političkoj konkurenciji ljude koji su spremni da sa nama podijele odgovornost koja podrazumjeva demokratski razvoj drzave”, kazao je Nikolić, prenosi AntenaM.

Zrelog i odgovornog društva, dodaje ne može biti bez zrele i odgovorne opozicije.

Nikolić je podsjetio i da je evropski komersar Johanes Han više puta poručio da bojkot nije rješenje.

“Okolnost da imamo poslanike koji pune dvije godine nijesu došli na svoja radna mjesta a svakog prvog podižu zarađene plate, to je nešto čega se moramo oslobađati. Ne možemo svaki potez legitimisati u politici. Mora se napuštati to stanje svijesti da je u politici sve dozvoljeno”, poručio je Nikolić.

“Što se tiče rada Odbora za izmjenu i reformu izbornog zakonodavstva mi rad prekidali nijesmo. Zavisi prije svega od odgovornosti opozicije da li će ućestvovati u institucionalnim reformama”, dodaje Nikolić.

Na pitanje kakav je stav DPS da li misle da je poskupljenje struje opravdano, Nikolić je odgovorio:

“Naš stav je da svi zajednički treba da snosimo odgovornost. Da li je opravdano neka ostane na tome da odgovore oni koji su nadležni za to. Da li pozdravljam poskupljene, naravno da ne”, kazao je Nikolić.

Izvor: Antena M