ZBOG CIJENE STRUJE

DPS i SD traže saslušanje Sekulić

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD) podnijeli su Odboru za ekonomiju, finansije i budžet zahtjev za konsultativno saslušanje na temu utvrđivanja cijena električne energije i određivanje tarifnih paketa.

“U cilju pribavljanja potrebnih informacija koje su od posebnog interesa za građane, predlažemo da na sjednicu Odbora pozovete ministarku ekonomije, Dragicu Sekulić, rukovodstvo Elektroprivrede (EPCG) i predstavnike Regulatorne agencije za energetiku (RAE)“, navodi se u zahtjevu.

Zahtjev su potpisali poslanici DPS-a, Nikola Rakočević i Branko Čavor, kao i poslanik SD-a, Boris Mugoša.

Poslanik DPS-a, Predrag Sekulić, ocijenio je da je dobro razgovarati o tome da li je opravdan zahtjev o povećanju cijena, jesu li ti troškovi realni, kao i da li je povećanje struje neophodno.

“Ono što je posebno interesantno je da vidimo da li je zahtjev opravdan, a sa druge strane da vidimo korišćenje tarifnih paketa, odnosno da li su oni potrebni“, rekao je Predrag Sekulić agenciji Mina-business.

On smatra da neće biti s gorega da se čuje i dodatno objašnjenje u tom pravcu.

„Vjerujem da ćemo, imajući u vidu, broj potpisnika i odnos članova unutar Odbora, održati konsultativno saslušanje i pozvati sva tri subjekta“, kazao je Predrag Sekulić.

Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela je ranije zahtjev za kontrolno saslušanje Dragice Sekulić, jer je EPCG povećala cijene električne energije.

Predrag Sekulić smatra da je manjkavost inicijative poslanika SDP-a, Raška Konjevića jer traži saslušanje samo predstavnika Vlade.

„Mislimo da bi bilo dobro da čujemo šta misle iz RAE, kao i predstavnici EPCG“, dodao je Predrag Sekulić.

Izvor: RTCG