Sjeverni region

DPS i BS sklopile koaliciju u Rožajama

Predsjednici opštinskih odbora BS-a Rahman Husović, DPS-a Bećir Kalač  danas su u Rožajama potpisali koalicioni sporazum o vršenju lokalne vlasti u ovoj opštini. Time su okončani višemjesečni pregovori o koaliciji ovih stranaka, započeti nakon lokalnih izbora i na preporuku GO BS, da se koalicija sa državnog nivoa “spusti” na lokalni, kako bi se ojačali kapaciteti lokalne uprave i stvorili uslovi za prevazilaženje ozbiljnih teškoća sa kojima se suočava ovdašnja lokalna vlast.

Sporazumom su definisani politički principi, programski ciljevi i kadrovska rješenja oko kojih su se dvije strane usaglasile tokom pregovaračkog postupka.

Predstavnici obije partije su se složili da je ovo veliki iskorak  u cilju demokratizacije društva i istakli zadovoljstvo prenošenjem koalicije sa državnog na lokalni nivo.

DPS će prema nezvaničnim informacijama u budućoj vlasti dobiti mjesta

Glavnog administratora, direktora JU Zavičajni muzej ,, Ganića kula” , šefa Službe za izradu razvojnih projekata, pomočnika sekretara Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj, pomoćnika sekretara Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu kao i tehničkog rukovodioca DOO ,,Vodovod i kanalizacija”