Dok mladi sjever masovno napuštaju, mladi DPS-a kupuju sebi stanove, medju njima i Miloš Nikolić, koji je sebi kupio stan od 49,50m2.

Poznato je da su u DPS skoro sve mladi, koji su u familijarskoj vezi sa funkcionerima DPS-a, pa se već nazivaju familijarnim podmlatkom DPS-a.

Isto je tako i sa Bošnjačkom strankom, koja je u koaliciji sa DPS-om, gdje su svi funkcioneri ove partije prešli sa svojim familijama u Podgorici, djecu pozapošljavali u razna Ministarstva i državne institucije, a pojave se na sjeveru kada su izbori.

Danas medju mladima u Bošnjačkoj stranci su većinom iz familija funkcionera BS ili oni koji su dobili neki lak posao u Podgorici ili na sjeveru, ili im ova stranka obezbedjuje laku zaradu preko projekata kroz NVO ili kroz odobravanja sredstava na drugi način.

Dok na drugu stranu je poslednjih pet godina na hiljade mladih sa sjevera  pobjeglo prema državama EU, Podgorici i Primorju, gdje se na svaki protest koji organizuje pokret ,,97000 Odupri se”, sve više pridružuju.

Na sjutrašnji protest se očekuje do sada učešće velikog broja mladih sa sjevera, gdje nam je jedan od njih kazao, da je razlog tome što više nema straha od revanšizma i da sada ništa i ne gube, zato su se odlučili da masovno izadju na ulice.