Mogući koalicioni partneri, Demokrate, DF, Novska lista, SNP i SDP/URA, nakon izbora za loklani parlament u Herceg Novom, rekordno brzo su se dogovorili da će upravljati ovom Opštinom, srazmjerno ostvarenih 19 odborničkih mandatima. Na drugom sastanku večeras, iako je izgledalo da neće ići glatko oko podjele političkih funkcija, Radio Jadran saznaje da je dogovoreno da budući predsjednik Opštine bude kandidat Demokrata, Stevan Katić, a predsjednik SO, kandidat DF-a, Miloš Bigović.

Usaglašen je i koalicioni sporazum, prihvaćeno je da konstitutivna sjendica Skupštine bude 26.maja. Taj dokument je proslijeđen svim konstituentima na izjašnjavanje, kako bi ga razmatrale i sve partije koje će činiti buduću zakonodavnu i izvršnu vlast.

Kasnije će biti poznate još dvije političke funkcije, dva potpredsjednika iz Novske liste i SNP-a.

U međuvremenu je stiglo i zvanično saopštenje u kome se kaže da su predstavnici konstituenata nove demokratske vlasti usaglasili  Sporazum o postizbornoj koalicionoj saradnji, konstituisanju,  organizaciji i vršenju vlasti u Opštini Herceg Novi.

Koaliciona većina je utvrdila datum održavanja konstitutivne sjednice za  26.5.2017. godine  i usaglasila je da predsjednik Opštine Herceg Novi  bude Stevan Katić, a predsjednik Skupštine opštine Miloš Bigović.

Kako se dalje navodi, brzim usaglašavanjem teksta Sporazuma, konstituenti nove demokratske vlasti pokazali su spremnost za odgovorno vođenje Herceg Novog u povjerenom im mandatu. Takođe, oni su jednoglasni u ocjeni da  odgovornim ponašanjem nakon izbora “mogu služiti kao primjer svakoj budućoj vlasti koja će se formirati na nivou principa, a vođeni isključivo najboljim interesom grada i građana koji su ih birali – kaže se u zajedničkom saopštenju.

Izvor:Radio jadran