Dobijaju posebno opremljen kombi za Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Tender vrijedan 40.000 eura raspisan je za nabavku specijalnog vozila za potrebe tivatskog Dnevnog centra.

Opština Tivat raspisala je tender vrijedan 40.000 eura za nabavku specijalnog vozila za prevoz korisnika usluga Javne ustanove Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju u tom gradu.

Većinu planiranog iznosa za kupovinu ovog vozila obezbijedila je Nevladina organizacija “Evropski dom” Tivat kroz brojne humanitarne i donatorske akcije sprovedne proteklih godina, dok je lokalna uprava Tivta za ove namjene opredijelila 10.000 eura iz gradskog budžeta.

Prema uslovima tendera, koji se zatvara 31. januara, biće nabavljen novi kombi kapaciteta deset putnika i sa dva mjesta za osobe u invalidskim kolicijma.

Pored ostale opreme, vozilo će imati i električno izvlačeći nogostup na bočnim vratima za olakšani ukrcaj putnika, a na zadnjim vratima kombija ispred posebno prilagođenog prostora za smještaj i prevoz osoba u invalidskim kolicima, kombi će imati posebni automatizovani linearni lift za ulazak u vozilo osoba u invalidskim kolicima.

Nabavkom ovog vozila biće značajno olakšan rad osoblja Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju i poboljšani uslovi za petnaestak štićenika te tivatske javne ustanove kojima će ovako biti obezbijeđen prevoz od kuće do prostorija Dnevnog centra na Seljanovu.

Izvor: Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor