Do zarada mogu samo preko suda

Nekadašnji radnici „Vektre Jakić“ uputili su javni poziv poslovodstvu kompanije u kome traže da im se isplati 13 zarađenih plata. Radnici proizvodnje kojima 1. avgusta nije produžen ugovor o radnom angažovanju kažu da je većina radnika već predala tužbu protiv „Vektre Jakić“ zbog neisplaćenih zarada i upozoravaju da će naplata preko suda za kompaniju biti znatno skuplja.

– Prije nekoliko dana isplaćena je plata zaposlenima u upravi, transportu i kuhinji, ali ne i radnicima proizvodnje. Izgleda kao da neko u kompaniji želi da se obračuna sa radnicima proizvodnje, koji ničim nijesu uzrokovali da u fabrici više nema proizvodnje – navodi se u saopštenju, uz napomenu da su se svi zaposleni u proizvodnji trudili da fabrika radi uspješno.

Bivši radnici „Vektre Jakić“ poručuju da će se preko suda izboriti za svoja prava, ali bi željeli da se pitanje njihovih neisplaćenih zarada riješi na pristojni način.

– Nikome nije lako kada ne prima platu tako dugo. Svi mi moramo da živimo. Plate smo časno i pošteno zaradili i trebalo bi da nam ih isplate što prije – piše u saopštenju, uz podsjećanje da je oko 40 radnika pilane i peletare od 1. avgusta i bez zaposlenja.

Nekadašnjim radnicima proizvodnje „Vektra Jakić“ 1. avgusta nije produžila ugovor o radnom angažovanju. U pogonima ove fabrike trenutno nema proizvodnje, a kako smo juče od radnika doznali ugovor je produžen samo trojici ljudi koji obavljaju poslove poslovođa u fabričkim pogonima. Ugovori su produženi i radnicima van proizvodnje. Međutim, većina zaposlenih je od 1. avgusta bez posla.

 

Izvor: PV informer