Radovi na infrastrukturi koji se izvode u susret 54. MOSI privode se kraju i biće završeni na vrijeme, konstatovano je juče na petoj sjednici Izvršnog odbora.Predsjednik opštine i predsjednik organizacionog odbora Mirko Đačić ocjenio je da organizatori  trebaju  sveukupno biti zadovoljni urađenim.

Dosad je na asfaltiranje ulica utrošeno oko 2 200 tona asfalta, radovi na trgu Đorđija Peruničića su pri kraju, Prijepoljska ulica je završena, za nekoliko dana asfaltiraće se i ulica Kralja Petra od opštine do Jalije.

Na gradskom stadionu, objektu koji je iziskivao najzahtjevnije radove, došlo je do izvjesnog prekoračenja uslijed problema koji su iskrsli pri adaptaciji atletske staze.Predsjednik Đačić kazao je i da se  novi, a planirani radovi na infrastrukturi, neće otvarati dok se ne završe MOSI. Borjan Džogaz, sekretar IO izvjestio je da se do danas na MOSI prijavilo 30 opština.

Na sjednici IO, u okviru analize programa organizacije igara, prisutni su upoznati i sa radom komisija za organizaciju predstojećih 54.MOSI Pljevlja 2017.

Sjednici izvršnog odbora prethodio je sastanak rukovodstva MOSI na kojem su prisutni informisani o spremnosti terena i nabavci sportske opreme i rekvizita, te evidentiranju nedostajućih sportskih rekvizita i opreme.