Predsjednici Turske, Italije u Ujedinjenih arapskih emirata Redžep Tajip Erdogan, Serđo Matarela i Kalif bin Zajed al Nahijan, car Japana Naruhito, kao i monarsi Belgije, Šanije, Saudijske Arabije, Švedske, ali i mnogi drugi zvaničnici iz regiona i svijeta čestitali su predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću 13.jul, Dan državnosti.

Erdogan je istakao da želi da se odnosi Turske i Crne Gore još jače razvijaju unutar jedne šire lepeze, kao i održavanje njihovog pozitivnog rasta.

“Želim da naši odnosi, uz međusobne posjete na najvišem nivou, budu još čvršći i sa velikim zadovoljstvom uočavam da tu našu želju dijele i crnogorske institucije. Koristim ovu priliku da Vašoj Ekselenciji još jednom ponovim najiskrenije želje za zdravlje i sreću, kao i za blagostanje i prosperitet prijateljskog naroda Crne Gore“, poručio je predsjednik Turske, saopšteno je iz kabineta njegovog crnogorskog kolege.

Japanski car Naruhito i kralj Španije Felipe VU poželjeli su u čestitkama Đukanoviću ličnu srećnu, a narodu Crne Gore prosperitet.

Čestitke i najbolje želje je uputio i predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Kalif bin Zajed al Nahijan.

“Čestitke povodom Dana državnosti uputili su i kralj Filip od Belgije, predsjednik Austrije Aleksander van der Belen, kralj Saudijske Arabije Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, predsjednik Arapske Republike Egipta Abdel Fatah el Sisi, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Generalni guverner Australije David Harli, predsjednik Južne Koreje Moon Jae, kralj Švedske Karl Gustaf, i drugi”, naglasili su iz Đukanovićevog kabineta.

izvor: rtcg.me