EKONOMIJA

Đukanović u Londonu: Crna Gora nudi značajne povoljnosti stranim investitorima

Članstvo u NATO, otvaranje gotovo svih poglavlja u pregovorima sa Evrospkom unijom, stabilan makroekonomski ambijent, značajni infrastrukturni projekti koji se realizuju i koji su planirani, kao i jasni pravci budućeg razvoja zemlje, predstavljaju osnovne razloge zbog kojih su brojni investitori iz svijeta pokrenuli svoje biznise u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je sinoć pred polazak za SAD, u Londonu na radnoj večeri u organizaciji Porto Novi, govorio većem broju uglednih poslovnih ljudi učesnika Private Wealth Foruma o pogodnostima investiranja u Crnu Goru.

Đukanović je naglasio da naša zemlja kroz kompetitivan ambijent za poslovanje, sa značajnim potencijalima u oblasti turizma, energetike i poljoprivrede, nudi značajne povoljnosti stranim investitorima.

“Harmonizovali smo zakonodavstvo sa pravnom tekovinom EU i ojačali vladavinu prava”, naveo je on i podsjetio da je sve to uticalo da pojedini svjetski brendovi, poput One & Only, za svoje prve projekte u Evropi izaberu upravo Crnu Goru.

Đukanović je posebno istakao značaj inicijativa i projekata koji podižu standarde poslovanja i življenja u Crnoj Gori, kao najboljeg puta za sustizanje evropskih standarda, i otvaranja novih prilika i šansi posebno za mlade ljude.

“Raduje me i da sve više stranih investitora vidi i cijeni napore koje preduzimamo da razvijemo zemlju, da promijenimo način razmišljanja i usvojimo nova znanja i nove vještine upravljanja koje oni donose”, zaključio je Đukanović.

Nakon što je odgovarao na brojna pitanja, on je pozvao ugledne poslovne ljude da posjete Crnu Goru i da se na licu mjesta uvjere kakve su mogućnosti za realizaciju poslovnih ideja i projekata u raznim oblastima.

Izvor: CDM