Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobjedom je startovao na Vimbldonu, pošto mu je danas u prvom kolu Slovak Martin Kližan predao meč zbog povrede pri vođstvu Đokovića 6:3, 2:0

     BOLAN izraz lica Martina Kližana i zabrinut Novaka Đokovića, ali ne zbog rezultata, već zbog lošeg stanja u kome se nalazi momak sa druge strane mreže. Andre Agasi je došao u majici koja je zahtevala od Noleta da udari lopticu “što glasnije može”, ali za tim nije bilo potrebe. Slovak se predao zbog povrede u pvom kolu Vimvldona i prije nego što je Srbin pojačao “ton” – 6:4, 2:0.

U drugom kolu u četvrtakprotiv Adama Pavlašeka, naš teniser bi mogao da ima zatišje pred buru – Hauana Martina Del Potra u trećem kolu, a Argentinac prethodno ide na Estonca Gulbisa.

Niko ne voli da pobeđuje na ovakav način. I prije meča sam čuo da ima poteškoća. Želim mu brz oporavak – potapšao je Novak Martina po ramenu.

Kližan se borio do 3:3, a onda je naš as osvojio pet uzastopnih gemova i “odsvirao” kraj drugog meča na Centralnom terenu.

Vidjeli ste, samo je pogledom pratio lopticu, nije mogao da se kreće.

Đoković je, sa druge strane, jedva čekao da poleti na terenu. Uželio se mečeva na Vimbldonu, prošle godine je ispao u trećem kolu protiv Sema Kverija.

Sjajan je osećaj vratiti se na ovo mesto koje budi toliko uspomena. Nadam se da ću igrati još mečeva ovde. Ostaje mi da se odmorim i što bolje spremim za narednog rivala.

Protivnik u drugom kolu je mladi Čeh Adam Pavlišek (22), koji zauzima 136. mesto na ATP listi. U prvom kolu savladao je Amerikanca Ernesta Eskobeda – 6:7, 6:1, 6:3, 6:1.

Navijači na centralnom terenu nijesu imali sreće, jer je i Dolgopolov predao Federeru odmah potom, pri skoro identičnom rezultatu 6:3, 3:0.

Izvor:Večernje novosti