Grupa državljana Srbije okrivljenih za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori među kojiima je i penzionisani komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić negirala je danas pred sudom u Podgorici bilo kakvu umiješanost u osujećenu zavjeru.

foto:Anadolija

“Ja sam žrtva i proizvod optužnice.Nijesam pripremao, niti pokušao da izvršim, niti izvršio to što mi se stavlja na teret”, kazao je pred sudom vidno uznemireni Dikić koji je u pritvoru skoro osam mjeseci.

Video:Antena M

Na suđenje, koje je počelo u 9 sati, dovedeni su osumnjičeni koji se nalaze u istražnom zatvoru u Spužu, dok se Mandić i Knežević, koji će se u postupku braniti sa slobode, nijesu pojavili danas u sudnici, već su poslali svoje advokate.

Iako im je, kako je kazao sudija Jović, uredno dostavljena pozivnica, oni nijesu došli.

Vozač Andrije Mandića Mihailo Čađenović, koji je u Spužu, je zatražio da ne dolazi na suđenje, što mu je sud i odobrio.Bratislav Dikić je u obraćanju sudu rekao da je on žrtva. Da je naveden da dođe u Crnu Goru kako bi bio označen kao krivac.

“Optužnica protiv mene je iskonstruisana i nezakonita. Nijesam učestvovao ni u jednoj radnji koja mi se stavlja na teret. Iz spisa sam saznao da sam član kriminlne organizacije, ne znam ko je organizator i ne znam na koji način sam ja povezan sa njima,” rekao je Dikić.

Dikić je rekao da ne poznaje ni Slavka Nikića ni Ananija Nikića, već da poznaje samo Sašu Sinđelića.”Tacno je da sam prihvatio da dodjem da podrzim skup DF-a ali kao član srpske zajednice, ali ne znam ljude iz DF-a,” kazao je on.Želi sućeljavanje sa Siđelićem.

“Molim sud da mi se ukine pritvor i da se obezbijede mjere tajnog nadzora. Nije pravedno da ja koji bolujem od raka umirem u ćeliji, ne znam koliko ću jos moći da izdržim,” rekao je Dikić vidno uznemiren drhtavim glasom.

Izvor:Antena M