Policija je podnijela krivične prijave protiv devet osoba iz Podgorice, Nikšića, Herceg Novog i Rožaja zbog navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

„Protiv V.Č. iz Podgorice podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Ona je ovo krivično djelo počinila na način što je, kako se sumnja, kao osnivač i izvršni direktor privrednog društva „Forma R“ d.o.o. Podgorica pred notarom ovjerila izjavu u kojoj je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je to preduzeće imalo prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, i takvu izjavu predali Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije, pri čemu je pričinjena šteta u iznosu od 2.870 eura“, kazali su iz Uprave policije (UP).

Takođe, naveli su iz UP, krivične prijave su podnijete protiv S.P. iz Čačka, koji je nastanjen u Herceg Novom, i protiv B.P. iz Užica, nastanjena u Herceg Novom, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

S.P. je sumnja se, krivično djelo počinio na način što je  kao izvršni direktor privrednog društva „Direct market consulting“ d.o.o. Podgorica, a B.P. je krivično djelo počinila, sumnja se, kao osnivač ovog privredog društva, na način što su ovjerili dvije izjave kod Osnovnog suda u Herceg Novom u kojima je navedno da su izmirene sve obaveze ovog privrednog društva prema povjeriocima i takve izjave predali Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije.

Provjerom je utvrđeno da postoje potraživanja Poreske uprave prema ovom pravnom licu u iznosu od 2.491 euro.

Policija je , takođe, podnijela krivičnu prijavu protiv N.K. iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

„Ona je krivično djelo počinila kao jedan od osnivača i izvršni direktor privrednog društva „Analytica consulting“ d.o.o. Podgorica, ovjeravanjem neistinite izjave. Provjerom je utvrđeno da postoje potraživanja Poreske uprave prema ovom pravnom licu u  iznosu od 3.292 eura“, naveli su iz UP.

Protiv M.D. iz Nikšića je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio kao osnivač i izvršni direktor privrednog društva „MD Komerc“ d.o.o Nikšić, na način što je izjavu sa neistinitim sadržajem upotrijebio prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije ovog privrednog društva.

„Provjerama je utvrđeno da Poreska uprava prema ovom pravnom licu ima potraživanja u ukupnom iznosu od 11.380 eura“, stoji u saopštenju UP.

Policija je podnijela krivičnu prijavu zbog istog krivičnog djela i protiv M.A. i I.A, oba iz Podgorice.

Oni su, sumnja se, kao osnivač i izvšni direktor privrednog društva „Arsović Serber“ d.o.o. Podgorica počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, na način što su za svrhu dobrovoljne likcidacije privrednog društva ovjerili kod notara neistinitu izjavu koju su upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi.

„Provjerama je utvrđeno da Poreska uprava prema ovom pravnom licu ima potraživanja u iznosu od 4.990 eura“, navodi se u saopštenju UP.

Nadležnom tužiocu u ODT u Rožajama su podnijete dvije krivične prijave protiv R.Ć. i N.D. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

„Sumnja se da je R.Ć. kao osnivač i izvršni direktor preduzeća „Ćatović – R“ d.o.o Export – Import Rožaje počinio ovo krivično djelo ovjeravajući neistinitu izjavu u svrhu dobrovoljne likvidacije preduzeća. Sumnja se da je on ovim krivičnim djelom oštetio Budžet Crne Gore za iznos od 4.895 eura.

Krivična prijava je podnijeta protiv N.D. koji je, sumnja se, počinio isto krivično djelo, kao osnivač i izvršni direktor „Unicom –D“ d.o.o Rožaje, i na taj način prozrokovao štetu po Budžet u iznosu od 4.044 eura“, zaključuje se u saopštenju UP.