Podgoričanin Branko Vučković (33) preminuo je u Kliničkom centru od posljedica sinoćnjeg ranjavanja. Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard, ubica se krio iza kontejnera i čekao da Vučković parkira motor ispred kafića “Gejming pub”, a zatim istrčao i zapucao put njega.

 

Kako saznajemo, Vučkovićevo društvo sjedjelo je u obližnjem kafiću, a on je došao da im se pridruži. Čim je ugasio motor i pokušao da siđe sa njega, ubica je istrčao i pucao mu u leđa. Očevici tvrde da su se čula dva pucnja.

Nakon toga je pobjegao, trčeći kroz portun između zgrada u naselju Pejton.

Očevici iz okolinih zgrada su ispričali policiji da su vidjeli muškarca kako se vrzma oko kontejnera, te da je imao kačeket na glavi. Sve to ukazuje da je ubica znao da će Vučković doći u kafić, te da je riječ o sačekuši.

S obzirom da je u blizini više prodavnica, knjižara i apoteka policija provjerava nadzorne kamere ne bi li tako otkrila lik ubice.

Jedan od stanar obližnje zgrade ispričao je Standardu šta je sve vidio i čuo.


Foto: Filip Filipović

Sjedio sam na terasi sa koje se dosta dobro vidi mjesto na kojem se desila pucnjava. Čula su se dva jaka pucnja, pa sam odmah pogledao u tom pravcu. Odmah su istrčali ljudi iz obližnjeg kafića, čula se vriska i plač ženske osobe, a zatim i vika muškaraca. Odmah su stigala i dva vozila policije, koja je ogradila trakom cjelokupno mjesto“, objasnio je on.

Hitna pomoć je brzo reagovala ali pokušaj reanimacije u Kliničkom centru nije uspio.

Uviđaj koji je počeo kasno sinoć, nastavljen je jutros, a policija izuzima tragove koji joj mogu pomoći u rasvjetljavanju ubistva.

Vučković je od ranije poznat policiji, a, kako saznajemo, proveo je šest godina u zatvoru u Spužu zbog otmice.

 

izvor: standard.co.me