Podjele i svađe ponovo potresaju dio opozicije u Crnoj Gori. Priča se da su se Lekić i Danilović mimoišli oko jedinstvenog nastupa opozicije, kao i odnosa prema DF-u, kome su nekada pripadali

Opozicija u Crnoj Gori nikako da stane na čvrste noge. Pucaju šavovi Demosa i SNP-a, nekada moćne partije. Kriza već, inače, duže vreme tinja u obe stranke, a ovih dana podjele se samo rasplamsavaju. Na dva suprotna kraja u Demosu ukopali su se Miodrag Lekić i Goran Danilović, a Aleksandar Damjanović i Srđan Milić u Socijalističkoj narodnoj partiji

Potpredsjednik stranke Danilović odgovoran je za aktuelnu situaciju u partiji, ali nije i neće biti prepreka za Demos da, kao i do sada, radi punim kapacitetom – poručila je Anka Vukićević, funkcionerka stranke.

Priča se da su se Lekić i Danilović mimoišli oko jedinstvenog nastupa opozicije, kao i odnosa prema DF-u, kojem su nekada pripadali. U taboru Danilovića ukazuju na pad rejtinga Demosa, zbog čega su na margini političkih zbivanja. Tako, pak, ne misle okupljeni oko Lekića, koji se, kako tvrde, zalažu za očuvanje građanskih načela.

Poslanik Aleksandar Damjanović izjavio je da bi svaki scenario u kome bi neko od njegovih partijaca, koji je svojim djelovanjem srozao ugled SNP, došao na čelo stranke, značio i nestanak SNP-a sa političke scene. I, optužuje odlazećeg lidera Srđana Milića da je namjerno “potrošio” inicijativu za pokretanje referenduma o članstvu u NATO.

Pojedinci žele da ugase partiju, kako bi arhivirali dugogodišnje sitne i krupne dilove, i finansijske marifetluke – tvrdi Damjanović.

Izvor:Večernje novosti