Demokratska Crna Gora više nije opoziciona partija, a njihovo društvo sada su poslanici DPS-a Miodrag Vuković, Obrad Stanišić, Marta Šćepanović, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Iz DF-a smatraju da je dogovor između DPS-a i Demokrata izazvao “prezir i ogorčenje u crnogorskoj javnosti, a posebno u opozicionoj koja je ocijenila da je potez Alekse Bečića veća prodaja opozicije nego ona u režiji Darka Pajovića”.

“Naravno, zanimljivo je vidjeti i u koga je danas to uloženo da ‘pokriva’ novouspostavljenu koaliciju DCG i DPS. Tu je ‘analitičar’ i istraživač javnog mnjenja, Srđan Bogosavljević, koji za svaki ubačeni žeton u svoj džuboks ‘ispaljuje’ poželjne procente za onoga ko više plati”, kazali su iz DF-a.

Iznenađenje dana je, navode iz DF-a, podrška koju je Demokratama pružio Ranko Đonović.

“On snažno podržava Demokrate i Aleksu i očekuje da će ih ojačati njihov ulazak u vlast sa DPS. Međutim, to je logično, jer su Demokrate već duže vrijeme na dukljanskim, antisrpskim, antipravoslavnim pozicijama, što su potvrdili čuvenim spotom u kome su Aleksu proizveli u mesiju”, kazali su iz DF-a.

izvor: rtcg.me