DEMOKRATE BIJELO POLJE: ,,Žurić da građanima Bijelog Polja saopšti koja im to radna mjesta, koji im to poslovi stoje na raspolaganju”

Nakon što je Portal sjevercg objavio izjavu predsjednika opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića, reagovale su DEMOKRATE iz Bijelog Polja. ,,Izjava gospodina Žurića govori puno toga o vlasti koja ne dijeli sudbinu svoga naroda. Koja ne osjeća i ne želi da vidi probleme građana. Vlasti koja svoju nesposobnost da obezbijedi toliko potrebna radna mjesta pokušava prikriti brisanjem nezaposlenih sa evidencije Zavoda za zapošljavanje”.

      Građani Bijelog Polja žele da žive od svoga rada kao sav normalan svijet. Ova vlast im nije to omogućila, a sada, bez imalo osjećaja stida i odgovorosti žele da ih predstave kao neradnike, jedino zainteresovane za socijalnu pomoć države.

Nakon pljačkaške privatizacije i uništenih preduzeća hiljade radnika upućeno je na evidenciju ZZZ CG bez igdje ičega. Ova vlast da je željela da rješava njihove probleme, imala je kada to učiniti. Naprotiv, narod je doveden do pukog siromaštva, nezaposlenosti, i straha za budućnost.

 Ne vjerujem da u Evropi postoji država kao što je Crna Gora u kojoj je onima na vlasti i oko vlasti dobro i sve bolje, a narodu loše i sve gore. Pozivam gospodina Žurića da građanima Bijelog Polja saopšti koja im to radna mjesta, koji im to poslovi stoje na raspolaganju, a oni ne žele da ih prihvate.

 Zar bi neko napuštao rodni kraj da obezbijedi egzistenciju porodici, ako takva mogućnost postoji u njegovom gradu. Zar mislite gospodo iz vlasti da ćemo kao društvo biti bogatiji ako nekoga pravnim nasiljem izbrišete sa evidencije nezaposlenih, a on i njegova porodica nemaju od čega da žive. Vlast koja decenijama samo zna da zadužuje državu i građane, a ne stvara nove vrijednosti ne može donijeti ništa dobro, kaže se na kraju saopštenja koje je potpisao potpredsjednik DEMOKRATA Dženan Kolić.

You may also like...