Izvođenjem predstave za djecu “ Zaljubljeni vitez od Morače“i animatorskim programom u izvođenju Udruženja Crnogoraca Jugoistočne Srbije iz Aleksinca,jutros je u Bijelom Polju počela manifestacija “ Dani dijaspore-iseljenika“.

Ovaj raspjevani,razigrani i interkavni pozorišni komad ,nastao po tekstu književnika za mlade ,Velimira Ralevića iz Berana ,oduševio je brojne mališane,ali ih i pridsjetio na važnost njegovanja ljubavi prema domovini.

Manifestaciju je otvorio ,direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima ,Seid Hadžić,kazao je da ovakvim aktivnostima žele da pojačaju vezu sa djecom rođenom u dijaspori.

,,Dani dijaspore su veoma značajni za čitavu državu ,ali i za sve nas pojedinačno,jer tako održavamo vezu i unaprijeđujemo odnose sa našim ljudima u dijaspori“,kazao je Hadžić.

Manifestaciju “ Dani dijaspore -iseljenika “ organizuje Uprava za saradnju sa dijasporom -iseljenicima ,u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje.

U nastavku programa ove manifestacije,večeras u 20h ,u Kući Rista Ratkovića,biće održano pjesničko veče i izložba naših umjetnika iz dijaspore i Crne Gore.

 

Izvor: PvPortal