Danas se u Bijelom Polju povodom Dana nezavisnosti Crne Gore održava Međunarodni džudo turnir ,, 21“ koji je otvorila  potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić.

Potpredsjednica Omerhodžić je kazala da je veliko zadovoljstvo što je  povodom jednog od najznačajnijih praznika u novijoj istoriji Crne Gore, Dana nezavisnosti i njegovog  jedanestogodišnjeg  jubileja oragnizovan međunarodni turnir u džudou, koji nosi ime ovog  posebnog  datuma.

Ovaj datum  slavi našu nezavisnost, našu istoriju i jača temelje naše sadašnjosti i budućnosti. Posebne pohvale upućujem organizatoru džudo klubu ,,Jedinstvo“, koji je pokazao da je dobar domaćin našim poštovanim gostima. Džudo klub ,,Jedinsto“ je jedan od glavnih reprezenata sporta u našem gradu, a sama organizacija ovog događaja pokazuje da džudo sport definitivno stanuije u Bijelom Polju. Uvaženim gostima  želim ugodan boravak u našem gradu i da iz Bijelog Polja ponesu lijepe uspomene i da se ponovo vrate. Svim takmičarima želim fer borbu, kazala je potpredsjednica Omerhodžić.

Na turniru učestvuju ekipe iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova. Pokrovitelj turnira je Opština Bijelo Polje, a podržan je od  brojnih sponzora.