Danas se navršilo 18 godina od NATO bombardovanja varošice Murino

Danas se navršilo 18 godina od NATO bombardovanja varošice Murino u kojem je stradalo šest civila, među kojima je bilo troje djece. Gubitak života nevinih ljudi bila je tragedija za varoš iz koje poručuju da obnovljena sjećanja na žrtve bombardovanja moraju biti i opomena da se tako nešto više nikada i nikom nigdje ne ponovi.

Dan sjećanja na poginule civile u Murinu počeo je pomenom žrtvama NATO bombardovanja. Moleban je služio episkop budimljansko-nikšićki vladika Joanikije sa sveštenstvom, kazavši da je odavanje počasti obaveza da se čuva uspomena na nevino stradale civile, među kojima je bilo troje djece.

“Da su ta djeca ostala živa, danas bismo se sabirali da ih ženimo i udajemo ili da već njihovu djecu krštavamo, ali oni nas sabiraju i ovako”, kazao je Joanikije.

Današnji datum varošani pamte kao jedan od najtragičnijih u novijoj istoriji Murina. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, porodice stradalih, rođaci i prijatelji, predstavnioci političkih partija Polimlja pokazali su da se punih 18 godina sjećaju svojih sugrađana, žrtava NATO bombardovanja.

“Cilj ovoga skupa je da se ovakav zločin nikada ne ponovi gdje živi ljudski rod, bez obzira na naciju, boju kože, političko ubjećenje i slično”, kazao je predsjednik MZ Murino Branislav Otašević.

Gubitak šest nevinih života ostaće tragedija za varoš.

“Osamnaest puta izlazili smo i izlazićemo ovdje, ne s namjerom da se nekome svetimo, već da se ovo ne bi ponovilo ne samo na Murini, nego bilo gdje”, kazao je Otašević

Izvor:RTCG

You may also like...