Korisnice naknada za majke sa troje ili više djece održaće danas protest, saopšteno je iz Koordinacionog odbora i poručeno da neće dati doživotno stečeno pravo.Protest je, zakazan za 17 sati ispred Skupštine Crne Gore, a biće organizovana i protestna šetnja.

“Majke korisnice naknada već puna tri mjeseca pokušavaju da odbrane svoje doživotno stečeno pravo koje im je ugroženo. Svi oni koji su poremetili mir majki, koje su se ni krive ni dužne našle u ovakvoj situaciji, snosiće odgovornost”, poručeno je iz Koordinacionog odbora korisnica naknada.

Kako navode, Vlada i Ustavni sud Crne Gore pokušavaju da nađu izlaz iz situacije u koju su se sami zapetljali.

“Nećemo dozvoliti da vrše kategorizaciju majki i da opet majke vrate na ranije penzije, majke sa Zavoda za zapošljavanje ostave bez centa, a majkama iz radnog odnosa daju neke minimalne naknade. Naše doživotno stečeno pravo ne damo. Hoćemo svoj mir i zbog toga što su ga i tek kako poremetili tražićemo njihove ostavke”, navedeno je u saopštenju.

Korisnice naknada pozvale su sve koji se, kako su rekle, osjećaju kao one, sve nevladine organizacije, sindikate, političke partije sa svojim članstvom, da im pomognu da odbrane zakon o doživotno stečenom pravu, a samim tim i, kako dodaju, državu Crnu Goru.

Izvor:Vijesti