Aktivisti Euromost-a su danas u 18 h snimili ispuštanje  krvi i životinjskog otpada direktno u rijeku Lim.

Krv i životinjska otpad se ispušta od strane kompanije ,,Mesopromet – Franca” što se i vidi  na snimku,koji smo uživo prikazali i na facebook stranici Euromost-a, kao i na fotografijama,kazali su u Euromost-u.

Euromost je odmah obavijestio ekološkog inspektora Sejda Djukića, inspektora za vode Dragana Šekularca, načelnika komunalne policije u Bijelom Polju Muzafera Badžića, kao i direktoricu sektora veterine u Upravi za bezbjednost hrane Sunčicu Boljević,koja nam je kazala, da će odmah obavijestiti veterinarskog inspektora Sašu Djukića i postupiti u skladu sa njihovom nadležnošću.Isto su nam odgovorili i ekološki kao i inspektor za vode, dok načelnik komunalne policije u Bijelom Polju nije odgovarao na naš poziv.

Nakon  još jednog evidentiranog ekološkog incidenta koji se desio na rijeci Lim, ispod kompanije ,,Mesopromet-Franca” i nakon izjave ekološkog i vodnog inspektora, koji su danas za pojedine medije izjavili da u poslednjem ekološkom incidentu nijesu privredni subjekti ispustili krv, pozivamo ih sada sve na odgovornost. Ovo je dokaz da privredni subjekti ispuštaju u Lim i krv i životinjsku otpad,kazali su u Euromost-u.