POLITIKA

Danas deveti protest pokreta Odupri se

Deveti protest u organizaciji pokreta Odupri se biće održan danas u 19 sati na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici.

“Danas ćemo se koncentrisati na jednu od najsramnijih karika ovog sistema, koja 30 godina, još od svojih ratnohuškačkih poduhvata, zagađuje i truje našu javnost. Takozvani Javni servis koji smo preimenovali u Sramni servis je partijsko glasilo, koje je više od mjesec dana ignorisalo sopstvene građane, čak i onda kada su se u hiljadama okupljali ispred njihove zgrade. Za Sramni servis tada su mnogo važnije bile izjave korumpiranih zvaničnika od glasa sopstvenih građana koji ga finansiraju”, saopšteno je iz tog pokreta.

Fotografija Odupri se - 97 000.

Pozvali su građane da ponesu rekvizite pomoću kojih će da naprave buku “na koju neće moći da ostanu gluvi.”

“Zaglušimo njihove lažne vijesti pištaljkama, vuvuzelama, čegrtaljkama i šerpama. Podsjetimo ih na to da zahtijevamo ostavke njihovog Savjeta i generalnog direktora. Podsjetimo ih na to i da je presuđeno da su nekadašnji članovi Savjeta i bivši generalni direktor nezakonito smijenjeni, odnosno da su poništene odluke o njihovoj smjeni. Po kom su osnovu, pitamo onda, Božidar Šundić i sadašnji Savjet i dalje u svojim foteljama kada su ih prigrabili na nezakonit način pomoću političkog nasilja proizvedenog u Skupštini Crne Gore? Da li će se ikada u ovoj zemlji reagovati po zakonu? Istrajemo jer želimo odgovornost! Želimo državu koja se odnosi jednako prema svima”, navodi se u saopštenju pokreta Odupri se.

Poručili su da večerašnji protest, kao i svi prethodni, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno.

Izvor: CDM