Poslanik Socijalističke narodne partije i dugogodišnji šef poslaničkog kluba te stranke Aleksandar Damjanović u narednih desetak dana objelodaniće odluku o formiranju sopstvene stranke, saznaje Pobjeda.Izvor Pobjede blizak Damjanoviću saopštio je da su razgovori sa istomišljenicima unutar SNP-a, ali i nekih drugih stranaka i organizacija u toku i da bi uskoro trebalo da budu poznati rezultati, sa kojima će upoznati javnost.

“Trenutno razgovaramo i odluka bi trebalo da bude objelodanjena u narednih desetak dana”, rekao je izvor Pobjede.

Damjanović, koji je podnio ostavku na članstvo u GO SNP, već više od sedam mjeseci nakon parlamentarnih izbora samostalno nastupa u javnosti i donosi odluke, juče nije želio da komentariše saznanja Pobjede.

Izvor Pobjede tvrdi daje kap koja je prelila čašu da Damjanović definitivno „prelomi” i donese odluku da pođe svojim putem, rezultat izbora u HercegNovom gdje je SNP na minimumu podrške jer je osvojila svega 893 glasa. SNP je u Novom 15 godina bila vlast, od 2000. do 2015. godine.Damjanović je prije tri mjeseca neformalno pregovarao sa jednim od lidera Fronta Milanom Kneževićem, ali ti razgovori nijesu rezultirali nekim konkretnim dogovorom, osim zajedničkog stava o saradnji unutar opozicije.

Tu nije stala saradnja sa Demokratskim frontom, jer se Damjanović pojavio na „alternativnoj skupštini” DF-a u Murinu, gdje je podržao odluke „skupštine izabranih narodnih predstavnika” o nepriznavanju odluka Skupštine i raspisivanja referenduma o NATO kada se steknu uslovi. Na toj sjednici su bili prisutni i neki niže rangirani fimkcioneri SNP-a, mahom oponenti predsjednika SNP-a Srđana Milića.

Ukoliko, kako se očekuje, formira svoju stranku, Damjanović će nakon Predraga Bulatovića, Milana Kneževića i Alekse Bečića biti četvrti visoki funkcioner SNP-a koji je zbog neslaganja sa Milićem u posljednjih pet godina riješio da pođe svojim političkim putem.

izvor: CDM