Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u čestitki povodom Međunarodnog praznika rada – 1. maja kazao je da je uvjeren da će iskreno i istrajno nastojanje na doslovnom poštovanju prava iz radnog odnosa i po osnovu rada u što skorijem roku rezultirati izgradnji društva u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti da dostojno živi od svog rada.

“Obilježavanje ovog važnog datuma predstavlja jedinstven povod da zajednički osvijetlimo važnost solidarnosti radnih ljudi širom svijeta i njihove borbe kroz istoriju, ali i da istaknemo neprihvatljivu činjenicu da uprkos davno izborenim radničkim pravima, i dalje, nažalost, postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti ni svoje osnovno pravo na rad i makar u tom smislu postati ravnopravan član društvene zajednice”, navodi se u čestitki.

On je dodao da Međunarodni praznik rada podsjeća na bezuslovnu obavezu koordinacije relevantnih subjekata u društvu kako bi svim sugrađanima, a posebno mladima, osigurali bolju perspektivu i izvjestan ostanak u najljepšoj državi na svijetu.

“Odlučni da Crnu Goru učinimo državom socijalne pravde i ugodnijim mjestom za život, još jednom vam upućujem iskrene čestitke, sa željom da ovogodišnji praznik rada dočekate u miru, ljubavi, slozi i dobrom zdravlju”, poručio je Bečić.

Izvor: RTCG