Nakon što je iz bjelopoljskog civilnog sektora pokrenuta istraživačka priča, kako je porodična firma,,Imperijal“ braće Smolović,od dolaska jednog od braće Petra Smolovića na mjesto predsjednika Opštine Bijelo Polje postala najveća gradjevinska firma na sjeveru Crne Gore, iako se nikada ranije nisu bavili tom djelatnošću, krenuli su napadi na čitav bjelopoljski civilni sektor.

Vehbo Čoković privatna arhiva sa fejsbuk stranice Vehbo Čoković

Napadi se dešavaju od strane lica Vehba Čokovića koji je kako navodi, osnivač NVO,,Novi Put“, koja se kako ovo lice navodi na svojoj fejsbuk stranici, se bavi borbom protiv korupcije, posebno u NVO sektoru.

Diskoteka Herc, foto privatna arhiva sa fejsbuk stranice Vehbo Čoković

Ovo lice konstantno preko socijalnih mreža, pojedinih medija ,napada sve bjelopoljske NVO,  nazivajući ih od kriminalaca, organizovane kriminalne grupe, podnosi im krivične prijave, bez bilo kakvih dokaza i argumenata.

Foto privatna arhiva Fejsbuk Vehbo Čoković

Vehbo Čoković nije samo osnivač NVO ,,Novi Put“ već i vlasnik diskoteke,,Herc“, koja se nalazi u mjestu Rasovo i jedan od zagovorača izgradnje mhe na bjelopoljskim rijekama.

Vojislav Vojo Smolović

Prema saznanjima portala sjevercg, Čoković je i stalni gost restorana,,Imperijal“, koji je takodje u vlasništvu porodične firme braće Smolovića.

Petar Smolović predsjednik Opštine Bijelo Polje

Da li braća Smolović stoje iza napada na bjelopoljski civilni sektor je posao za Osnovno državno tužilaštvo kao i Specijalno državno tužilaštvo, da ispitaju takve navode, naveli su za naš portal  iz bjelopoljskog civilnog sektora, koji ne želi da komentariše ove navode, već će na svaku lažnu krivičnu prijavu, pa i na one anonimne. koje im se poslednjih godinu dana predaju i koje su odbačene podnijeti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje, kroz koje će zatražiti, da se ispitaju braća Smolović i njihova povezanost sa Vehbom Čokovićem i njegovom NVO ,,Novi Put“, kao i sva lica za koja budu sumnjali da stoje iza napada na bjelopoljski civilni sektor.

Oni navod, da su tužilaštvo i policija zaduženi da zaštite njihov rad, kao i svakog gradjanina i da ne smije biti nedodirljivih.

Autor teksta:Portal sjevercg