Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, uključujući i funkciju odbornika u Skupštini opštine Budva, saznaje Pobjeda.

foto:CDM

Ove navode Pobjedi je potvrdio i sam Čučka.

On nije želio da navodi konkretne razloge zbog kojih se odlučio na napuštanje partije u kojoj je bio od njenog osnivanja, osim što je kratko prokomentarisao kako je „sve izgubilo smisao”.

“Zbog politike sam zapostavio mnogobrojne privatne obaveze, kojima ću sada dati prioritet. Ne vidim se više u politici, niti ovakva politika ima ikakvog smisla”, kazao je Čučka u kratkoj izjavi za Pobjedu.

Dobro obaviješteni izvori Pobjede, međutim, navode da je Čučkina odluka moralni čin i rezultat ličnog neslaganja sa politikom koju vodi lider Crnogorske Vladimir Pavićević.

“U Crnogorskoj odavno ne postoji konsenzus oko bitnih odluka, a situacija je kulminirala nedavno nakon što je Pavićević, mimo volje članstva, odlučio da javno podrži i učestvuje u litijama koje organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska. U Crnogorskoj postoji dobar dio članstva koji apsolutno ne podržava takvu politiku i smatra da Crnogorska nije opravdalaime koje nosi. U toj grupi je i Čučka koji je, kao istinski Crnogorac, istupanje iz takve partije smatrao svojom moralnom obavezom”, navodi izvor Pobjede.

Drugi izvor objašnjava da je odbornički klub Crnogorske u Budvi, čiji je član bio i Čučka, najoštriji protivnik politike koju vodi Pavićević.

“Budvanski odbor Crnogorske je u decembru, nakon što je Pavićević u društvu lidera Demokrata Alekse Bečića prisustvovao Saboru Srpske pravoslavne crkve u Nikšiću, održao sjednicu na kojoj su razmatrali načine na koje bi mogli da se ograde od takve politike. Odbornici Crnogorske u Budvi naprosto smatraju da to nije kurs kojim partija treba da se kreće”, ističe izvor Pobjede.

Ove navode potvrđuju i nedavna dešavanja u Skupštini opštine Budva kada su se odbornici Crnogorske, neposredno nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, oglušili o poziv Pavićevića da učestvuju u raspravi lokalnogparlamenta i glasaju za usvajanje budžeta.

Izvor:CDM