Crnogorski sportisti žele da se i u San Marinu predstave na najbolji način i nastave kontinuitet osvajanja medalja na Igrama malih zemalja Evrope, saopšteno je iz štaba crnogorske delegacije.

Od crnogorskih sportista sjutra, prvog takmičarskog dana 17. Igara, nastupiće boćari, streličari, strijelci, atletičari, košarkaši, plivači, stonoteniseri i odbojkaši na pijesku.

Prvi će na borilišta boćari Miroslav Petković, Tomisalav Ranković, Dejan Stjepčević i Đuro Milanović, u osam sati i 30 minuta, u kvalifikacijama ekipno.

Pola sata kasnije na Igrama će debitovati streličari Milan Borović i Mina Šibalić u kvalifikacijama, dok će u deset sati košarkaši igrati sa Luksemburgom.U isto vrijeme na “vatrenu liniju” će strijelci Jovica Marković i Jelena Pantović u kvalifikacijama.

Marković će se takmičiti u disciplini trap, a Pantović u disciplini vazdušni pištolj.Za deset sati zakazan je i start kvalifikacija plivača, u kojima će Crnu Goru predstavljati Boško Radulović i Jovana Terzić, na 100 metara slobodno.U isto vrijeme počeće i takmičenje stonotenisera u ekipnoj konkurenciji, za muškarce i žene.

Ženski tim činiće Snežana Ćulafić i Ivona Petrić, a muški Luka Bakić i Filip Radović. U poslijepodevnom programu, u 17 sati i 30 minuta, u skoku u vis nastupiće Marija Vuković, dok će dva sata kasnije na bacalište Tomaš Đurović u bacanju kugle.Takmičarski dan za crnogorsi sport završiće Andrej Bojić i Marko Bagarić u odbojci na pijesku duelom sa San Marinom u 20 sati

Košarkaš Nikola Pavlićević kazao je da respektuje Luksenburg, ali da smatra da je Crna Gora favorit.

“Došli smo u San Marino podmlađeni, sa znatno promijenjom sastavom u odnosu na prethodni turnir. Biće teško odbraniti titulu, ali tome težimo i nadam se da ćemo to i ostvariti”, rekao je Pavlićević. On je kazao da je Island najozbiljiniji protivnik crnogorskim košarkašima na turniru.

“To je učesnik šampionata Evrope, odlično je igrao i na prošlim Igrama. Biće nam najozbiljni protivnik. Očekujem težak meč, ali ne sumnjam u pobjedu”, kazao je Pavlićević. On smatra da će dolazak selektora Bogdana Tanjevića biti dodatni motiv za mlađe košarkaše da se dobrim igrama kandiduju se za širi spisak reprezentacije

Njegov saigrač Nemanja Radović kazao je da je crnogorska reprezentacija došla da odradi posao kako treba i osvoji zlatnu medalju.“To nije atraktivno takmičenje, ali mladim momcima može da posluži da kroz kvalitetan rad i utakmice stiču iskustvo. Ekipe su lošije, ali nikada se ne zna jer danas svi igraju košarku. Moraćemo da se potrudimo i pružimo maksimum da bi ponovo osvojili zlatnu medalju. Posebno bih kao najozbiljnijeg rivala istakao Island”, rekao je Radović.

Crnogorska rekorderka u skoku u vis, Marija Vuković, kazala je da vjeruje da će naporan rad krunisati dobrim rezultatom i zadovoljavajućom visinom.

“Dobro se osjećam, trenirala sam dobro i nadam se da će se sjutra kockice poklopiti, da će biti dobar rezultat i zadovoljavajuća visina. Daću sve od sebe i uživati u skakanju”, kazao je Vuković. Ona četvrti put nastupa na Igrama, a na prethodna tri takmičenja, u Lihtenštajnu, Luksemburgu i Rejkjaviku, osvajala je zlatne medalje.

Bacač kugle, Tomaš Đurović, očekuje jaku konkurenciju i kvalitetno takmičenje.“to je prilika za dobre daljine. Već duže vrijeme sam u dobroj formi, tako da se nadam dobrom rezultatu i jednoj od medalja”, kazao je Đurović. On je na prethodnim Igrama bio četvrti u bacanju kugle i diska.Odbojkaš Marko Bagarić kazao je da crnogorski tim nema velika očekivanja u San Marinu.

“Sigurno je da ćemo se truditi da prezentejumo Crnu Goru najbolji mogući način u tom novom sportu. Daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Nismo upoznati sa konkurencijom, ali danas svako igra bič volej na visokom nivu tako da sigurno neće biti lako dobiti set, a kamoli utakmicu. Da ne pričamo o nečemu većem kao što je medalja”, kazao je Bagarić.