OSTALI SPORTOVI

Crnogorski ragbisti žele u drugi krug Evropskog prvenstva

Crnogorska ragbi reprezentacija u petak putuje za Beograd gdje će učestvovati na Evropskom prvenstvu olimpijske verzije ragbija. Crnogorski „vukovi“ su učešće na ovom elitnom takmičenju omogućili prije tri godije osvajanjem drugog mjesta C divizije.

Prema riječima trenera Bata Jovića cilj je proći grupu. On još dodaje da ih očekuje interesantan turnir.

„Siguran sam da će momci dati sve od sebe za reprezentaciju i jedan za drugog. Uspjeh bi bio proći u drugi krug, a onda dalje… Ekipa je već duže godina zajedno i momci su uigrani, treninzi i igranje za regionalne klubove bi trebalo da uliju samopouzdanje. Veoma važan turnir za nas, dobar rezultat bi, siguran sam, pogurao dalji razvoj ragbija u Crnoj Gori“, naveo je Jović.

„Vukove“ će u Beogradu predvoditi dugogodišnji kapiten Boris Mijušković.

„Očekuje nas veoma zahtjevan turnir, jer na njemu učestvuju kvalitetne, visoko rangirane evropske ekipe. Našu reprezentaciju čini ekipa momaka koja se dobro poznaje i koja je uvijek, bezkompromisno, ostavljala poslednji atom snage za Crnu Goru, što će uraditi i ovog puta. Ono što je sigurno, jeste, da ćemo svima pokazati da se i u Crnoj Gori igra kvalitetan ragbi“, kazao je Mijušković.

Na ovom Evropskom prvenstvu učestvovaće 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Finalisti će se plasirati u viši rang takmičenja.

Crna Gora je u grupi C sa Slovenijom, Švajcarskom i Moldavijom, a ekipu koja će dati sve od sebe da ostvari što bolji plasman na ovom Evropskom prvenstvu čine:

Marko Andrić
Novica Raonić
Boris Mijušković (C)
Aleksandar Milosavljević
Milan Radović
Đorđije Marstjepović
Srđan Popović
Aljoša Marinković
Dušan Vučićević
Marko Novaković
Vladan Čelebić
Aleksandar Roganović

Izvor: CDM