Pomoć će biti distribuirana sugrađanima u stanju socijalne potrebe do kraja ovog mjeseca

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje, dopremljena je humanitarna pomoć (hrana i higijena) za ukupno sto porodica sa teritorije te opštine, koja je donacija crnogorske porodice iz Berlina.

Crnogorska porodica iz Berlina, koja za širu javnost želi ostati anonimna, do sada je sudjelovala u brojnim humanitarnim projektima”, saopšteno je iz Crvenog krsta.

“Između ostalog u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, porodica je iz više puta, pomagala ugroženim stanovnicima naše, ali i susjednih zemalja, među kojima i više puta građanima našeg grada. Pomoć će biti distribuirana sugrađanima u stanju socijalne potrebe do kraja ovog mjeseca. Ovo je ujedno prilika da se zahvalimo pomenutoj porodici na kontinuiranoj podršci, koja je veoma značajna za našu organizaciju da nastavimo kontinuitet podrške socijalno ugroženim sugrađanima sa teritorije naše opštine.

Stoga, nadam se da će ovaj primjer podstaći mnoge buduće donatore da zajednički unaprijedimo kvalitet života građana našeg grada, koji se nalaze u stanju potrebe.” – kazao je koordinator opštinskog Crvenog krsta Bijelo Polje, Mašan Živković.

Iz opštinskog Crvenog krsta, pozvali su sve zainteresovane privredne, društvene subjekte da slijede ovaj primjer kako bi zajednički odgovor na siromaštvo bio što kvalitetniji.

 

Izvor: Vijesti.me