Crna Gora u očuvanju harmonije i suživota primjer za region

Očuvanje harmonije i suživota zajedničkim snagama Crnu Goru čini primjerom za cio region, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa članovima delegacije Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Turske koji borave u zvaničnoj posjeti našoj zemlji.

U nizu produktivnih sastanaka koje je sedmočlana delegacija na čelu sa predsjednikom Grupe Erolom Kavunčuom održala tokom svoje posjete, danas je posjetila Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Učesnici sastanka razgovarali su o potvrđeno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje, doprinosu Turske agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKE) i konkretno oblasti poštovanja temeljnih ljudskih prava.

Predsjednik grupe Kavunču istakao je zadovoljstvo što je u posjeti prijateljskoj zemlji Crnoj Gori i što ovih dana ima prilike da razgovara sa visokim zvaničnicima o različitim temama.

On je ministra Zenku upoznao sa članovima delegacije koji su predstavnici svih parlamentarnih stranaka u Republici Turskoj. Takođe je naveo da većina članova delegacije su ujedno i članovi parlamentarne komisije za ljudska prava, te ujedno upoznao ministra o stanju ljudskih i manjinskih prava u Turskoj.

Zenka je članove delegacije upoznao sa naležnostima ovog resora, te zakonodavnim i strateškim okvirima.

Zenka je kazao da je Turska iskren i pouzdan partner Crne Gore, to pokazuje i broj investicija i registrovanih turskih preduzeća u našu zemlju kojih je preko 2000.

Zajednički je zaključeno da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu a da će se prijateljski odnosi dodatno unaprijediti.

Izvor: CDM