Crna Gora-Srbija utakmica visokog rizika

Utakmica trećeg kola UEFA Lige nacija između Crne Gore i Srbije, koja je na programu sjutra veče u Podgorici, proglašena je mečom visokog rizika, saopšteno je danas iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Foto: Uprava policije (arhiva)

Prema navodima Dragoljuba Sekulića, predsjednika Komisije za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima, poslije gostovanja Engleske i Italije u Podgorici, sa bezbjedonosnog aspekta, utakmica sa Srbijom je jedna od najzahtjevnijih.

Sekulić je kazao da je iz tog razloga prvi put organizovana prodaja ulaznica uz dostavljanje kopija ličnih karata.

„To je urađeno kako bi se znalo ko na kojem mjestu sjedi i na taj način ispoštovali odredbu Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima“, kazao je Sekulić na konferenciji za novinare.

On je istakao da će kapije stadiona pod Goricom biti otvorene u 18 sati i 15 minuta, dva i po sata prije početka utakmice.

„Biće organizovan detaljan pregled, a svaki gledalac, uz kartu, moraće da pokaže i identifikacioni dokument“, kazao je Sekulić.

On je apelovao i upozorio sve navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava, kao i transparenata nedozvoljene i uvredljive sadržine.

Istakao je da je angažovan veliki broj zaštitara, a u funkciji obezbjeđenja utakmice biće i potreban broj pripadnika policije.

„Za navijače Srbije obezbijeđeno je 550 ulaznica za sektor jug, kao i 220 karata prve kategorije na Zapadu“, kazao je Sekulić.

Komandir Odjeljenja bezbjednosti policije CB Podgorica, Dragiša Mugoša kazao je da neredi i incidenti neće biti tolerisani i da će biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

„Uprava policije spremna je za sve izazove koje prate ovakve događaje sa dovoljnim kapacitetima da se suprotstavi svim eventualnim izazovima i neredima i da će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima svi akteri incidenta biti privedeni i procesuirani“, kazao je Mugoša, koji će biti rukovodilac obezbjeđenja utakmice.

Izvori: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor