EKONOMIJA

Crna Gora nudi sve za luksuzan porodični odmor

Za The Sun piše

Nick Rostron-Pike

Smijući se turističkim vodičima koji su izgovarali citate iz popularnog britanskog serijala Mućke (Only Fools and Horses) bilo je teško povjerovati da smo udaljeni hiljadu i po kilometara od Pekama.

Ali, smijeh uz Del Bojeve izjave je učinio da nam vrijeme od aerodroma u Podgorici do odmarališta na obali proleti.

BBC-jeve Mućke crnogorska javnost toliko voli da je glumac Nikolas Lindherst (koji je glumio Rodnija) opisao kako se tokom nedavne posjete balkanskoj državi osjećao kao “kraljica”.

A naš vodič Aleks nas je tretirao kao članove kraljevske porodice tokom cijelog putovanja.

Tokom leta iznad Crne Gore bilo je jasno kako je njeno ime – crne planine – nastalo. Oko 85 odsto zemlje se sastoji od stjenovitog terena – a za neke pejzaže koje smo vidjeli može se reći samo da oduzimaju dah, baš kao i za predjele koje možete vidjeti pored puta vozeći se.

Devedeset minuta vožnje od aerodroma nalazi se primorski grad Ulcinj – u nekadašnjoj piratskoj uvali s prekrasnom, dugom pješčanom plažom.

U odmaralištu, Holiday Village Montenegro, sve je bilo savršeno za porodični odmor.

Kada smo stigli do recepcije, dočekala nas je žurka, uz trio The Widgets (Gizmo, Whatsit i Doobley) počeo je naš odmor. Djeca su plesala i igrala, dok su odrasli uživali u piću.

Odmor je bio dragocjeno vrijeme za mene i moju ćerku. U dvije luksuzne spavaće sobe mogla se smjestiti četvoročlana porodica, kupatilo je takođe dovoljno veliko za četiri osobe, a  neke sobe u odmaralištu imaju čak i balkone za kupanje.

Zapravo, dječje aktivnosti su glavna prodajna tačka hotela, sa svim vrstama zabave i igara prilagođenim različitim uzrastima i sposobnostima – tu su igre u bazenu, streljaštvo, čak i Escape room.

Jedna od najboljih stvari za djecu bile su fudbalske i plivačke akademije, gdje mališani, uz malu nadoknadu, mogu uživati u stručnoj nastavi.

U rizortu možete birati između četiri različita restorana – vaše mogućnosti nisu ograničene.

A dok je moja ćerka bila u klubu za djecu, ja sam odlučio da probam neko lokalno alkoholno piće.

Crnogorci se veoma ponose svojom rakijom, kao i činjenicom koliko je mogu popiti, zato nema smisla pratiti ih u piću.

Umjesto toga, ako stvarno želite da budete hit mještanima, samo imitarajte Trigera. “Lovely jubbly”.

Izvor: CDM