Članovi GO SNP: Milić partiju doveo na najniže grane od svog postojanja

Članovi Glavnog odbora SNP-a, njih 52, tvrde da predsjednik Srđan Milić želi da ugasi partiju, te da je doveo na najniže grane. Zakazivanje 26. sjednice  Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore, koja je posledica prethodne, tzv. “elektronske” sjednice,  definitivno je pokazalo da je naša Partija dovedena na najniže grane od svog postojanja.

Srđan Milić sa grupom koju je okupio oko sebe, katastrofalnim vođenjem Partije i politike uopšte i nemilosrdnim gaženjem Statuta SNP-a, da li svjesno ili nesvjesno, ide ka tome da ugasi nekad najjaču opozicionu partiju koju smo stvarali zajedno sa narodom Crne Gore proteklih 20 godina.

Upravo način zakazivanja ove sjednice, kao i predlog odluka o kriterijumima, pokazuje bezobzirnost i zlonamjernost ovih par lica, kojima su ponizili Glavni odbor kao i načinom štelovanja broja delegata po opštinskim odborima. Dakle, namjera im je da svađaju opštinske odbore, da razbiju partiju, do kraja onemoguće jedinstvo i izbjegnu kvalitetnu pripremu kongresa, tj. mogućnost da se Partija vrati na zdrave osnove i krene putem oporavka. Očito njihovim ambicijama ne odgovara stanje primjereno časnom imenu Socijalističke narodne partije Crne Gore  kao što ne odgovara ni onima izvan naše Partije koji pokušavaju na sve načine da oslabe SNP  kako bi ona postala nečija zakrpa.

Zbog  poslednjih dešavanja u našoj Partiji primorani smo da se na ovaj način obratimo članovima i simpatizerima SNP CG. Naše nezadovoljstvo načinom na koji je Partiju vodio predsjednik u ostavci je kulminiralo na 25-toj, elektronskoj sjednici Glavnog odbora,  kada su Milić i oni kojima je on omogućio da u našoj Partiji o svemu odlučuju,  praktično napravili puč, kršeći Statut Partije ali i sve elementarne demokratske principe, uključujući i jedinstvo Partije.

Od svog nastanka do danas, naša Partija je doživljavala i preživljavala mnogo toga, ali je uspijevala da ostane i opstane zahvaljujući  članovima i simpatizerima koji su vjerovali u ideju SNP. Danas je SNP došla do ivice ambisa.

U tu poziciju dovela je grupa onih koji su prema nama članovima bili neodgovorni, ali su o svom ličnom interesu itekako dobro vodili računa.  Ne smijemo im dozvoliti da u svom naumu uspiju, zbog onih koji svih ovih godina vjeruju u časnu ideju SNP-a.

Ukazivali smo godinama unazad da Milić vodi pogrešnu politiku, da to nije izvorni SNP, da se polako pretvaramo u privatnu firmu neodgovorne grupe pojedinaca koja je na imenu i slavi Partije za sebe pribavljala korist. Na taj način su pokušali i Partiju da unize i ponize. Počeli su sa napadima na one koji su ih prozreli u njihovim namjerama.  Unižavali su uspjehe i pobjede kolega sa kojima su, kako su govorili,  koliko do juče dijelili ideju SNP-a zasnovanu na istini i pravdi, solidarnosti i toleranciji. A sve zbog lične sujete i koristi.

Posebna je priča koliko su puta sve poraze koje smo kao Partija doživljavali, prikazivali kao pobjede, izmišljajući neprijatelje sa strane a u stvari je u svemu tome njihovo neprijateljsko djelovanje prema Partiji bilo presudno.

Poštovani članovi i simpatizeri, reći ćete gdje smo bili do sada. Bili smo tu uvijek, ali je svaki naš pokušaj razotkrivanja na perfidan način gušen od strane Milića i grupice njegovih saradnika, instruisanih od centara moći izvan SNP.

Naša Partija uvijek je bila na meti režima. Pokušavali su stalno, čak četiri puta i uspjeli,  da nas iznutra  podijele jer smo im oduvijek bili najozbiljnija prijetnja. Ispostavilo se da oni koji su pomagali DPS-u da oslabi SNP,  nisu bili tu zbog ideje i programa SNP-a i ljubavi prema njoj, već samo i isključivo zbog ličnih interesa i interesa njihovih nalogodavaca.

Zbog svih žrtava koje smo podnijeli zbog naše časne političke ideje, mi našu Partiju ne smijemo prepustiti onima kojima je bavljenje politikom samo unosan biznis.

Neki su napuštali  SNP bez pružanja otpora. Mi to nećemo.

Pozivali smo, a i sada pozivamo, na poštovanje Statuta Partije i na jedinstvo svih onih koji idejno pripadaju SNP-u Crne Gore. Vjerujemo da je još uvijek moguće podići Partiju čije su ideje svih ovih godina bile svetionik pravde i zaštitnik čojske Crne Gore.

Naša je ljudska obaveza da očuvamo ideju koja nas je svih ovih godina vodila i kojoj smo zajedno sa članstvom posvetili mnogo emocija i truda, ne samo mi nego i naše porodice, zajedno sa armijom ponositih građana Crne Gore, koji su taj časni put slijedili.

You may also like...