Članovi GO SNP Berane, njih 11, zatražili su u četvrtak od lidera stranke Srđana Milića, hitno sazivanje sednice GO SNP i neopozivu ostavku na funkciju predsjednika nekada najače opozicione partije u Crnoj Gori.

Među potpisnicima zahtjeva je i predsjednik Opštine Berane i predsjednik Opštinskog odbora SNP Berane Dragoslav Šćekić, a zahtjev jedino nije potpisao Boris Bućković.

– Imajući u vidu Vašu inicijativu za zakazivanje današnje elektronske sjedince Glavnog odbora SNP, izražavamo naše veliko nezadovoljstvo i neslaganje. Naime, po ko zna koji put koristite priliku da zloupotrijebite instituciju elektronske sjednice i da o ovako važnom pitanju i svim ostalim pitanjima(Analiza rezultata lokalnih izbora u Tivtu, Budvi, Kotoru a sada i Herceg Novom kao i analiza Parlamentarnih izbora) ostanu bez mogućnosti da se temeljito analiziraju. Zbog i na žalost mnogo drugih razloga zahtjevamo od Vas zakazivanje što hitnije sjednice Glavnog odbora, na kojoj očekujemo Vašu neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Partije, jer smatramo da je ostavka moralni čin svakog čovjeka koji svojim činjenjem ili nečinjenjem a u ovom slučaju političkom nanosi nepopravljivu štetu ugledu Partije koja je bila najveća i najača opoziciona Partija a koju ste Vi svojim rukovođenjem doveli skoro do propasti, pišu članovi GO SNP iz Berana, koja je stožer lokalne vlasti u ovoj opštini.

Oni kažu da žele da vjeruju da Miliću nije cilj da bude poslednji predsjednik SNP Crne Gore, već da u ime svih onih generacija koje su gradile i stvorile SNP ima ljudske i moralne snage da podnese ostavku i time pruži mogućnost za oporavak SNP da krene dalje.

U suprotnom, i Vi i svi oni koji ovakvo stanje i ponašanje podržavaju su protiv opstanka SNP i rade na njegovom potpunom nestanku, poručili su Miliću članovi GO iz Berana, koji su odavno sa njim u zahladnelim odnosima pre svega zbog sve slabijih rezultata SNP, čemu je, kako smatraju, Milić kumovao u velikoj meri.

Izvor:Večernje novosti