Sutkinja Osnovnog suda Larisa Mijušković-Stamatović prihvatila je sporazum kojim je Andrijana Mišolić (28) iz Podgorice pristala na šest mjeseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija.

Istom presudom Mišolić je uplatila 5.000 eura Kliničkom centru Crne Gore.

Mišolička je u aprilu uhapšena kada je pretresom njenog stana podgorička policija pronašla pištolj sa metkom u cijevi.

Iz policije je ranije saopšteno da se osumnjičena  u bezbjednosnim službama vodi kao bezbjednosno interesantna osoba.

– Pretresom stana A.M. pronađeno je oružje – pištolj tzv. olovka u ilegalnom posjedu sa jednim metkom koji se nalazio u cijevi ovog pištolja – saopštili su tada iz policije.

Podgorička policija je postupajući na osnovu operativnih saznanja, uz prethodno pribavljenu naredbu od nadležnog sudije za istragu, pretresla stan i druge prostorije koje koristi Mišolić.

Od Mišolić je tada radi provjere privremeno oduzeto vozilo „golf 7“ kao i skupocjeni sat „roleks“ radi provjere porijekla.

– Pretres stana koji je A. M. koristila izvršen je radi eventualnog pronalaska predmeta i tragova u vezi sa izvršenim krivičnim djelima – pojasnili su iz policije.

Mišolić je od ranije poznata policiji, a bila je osuđena na četiri mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Mišolić se osim za nasilničko ponašanje teretila i za krađu bundi i haljina, zajedno sa Nikolijom Lačević.

Mišolić i Lačević su kažnjene po 1.200 eura zbog krađe dvije bunde i pet haljina. Presudu je donijelo vijeće sudije Arsena Popovića. U obrazloženju odluke istaknuto je da se Dijana Radonjić nije pridružila krivičnom gonjenju Mišolić i Lačević.

Prema stavu suda, olakšavajuća okolnost za osuđene bila je što su sve ukradene stvari vraćene.

Mišolić je poznata i sa fotografije sa policajcem B. Š. na osnovu koje je utvrđeno da je pozajmila njegovu policijsku uniformu i službeni pištolj i tako se fotografisala za društvene mreže.