JELUŠIĆ O PLAŽAMA

Cijene odgovaraju kvalitetu ponude

Cijene mobilijara na crnogorskim plažama formiraju zakupci, a trenutno one odgovaraju kvalitetu ponude, kazao je direktor Morskog dobra Predrag Jelušić.

„Mobilijar na plažama košta od pet, šest i sedam eura po kompletu, pa do ekskluzivnih plaža gdje su te cijene dva do tri puta više“, kaže Jelušić, u Jutranjem programu TVCG.

On je naveo da Morsko dobro ne utiče na cijene mobilijara na plažama.

“Cijene se slobodno formiraju, konkurencija između zakupaca je otvorena. Mislim da sad cijene odgovaraju kvalitetu ponude i posljednjih godina nema većih promjena”, kazao je Jelušić.

Navodi i da mediji često potenciraju cijene zakupa na Svetom Stefanu. “To onda ode kao vijest da je to ciijena na cijelom primorju što nije tačno. Mislim da su cijene izbalansirane“, naveo je Jelušić.

On je podsjetio da se na preko 100 lokacija svakih 15 dana ispituje kvalitet morske vode.

“Ispitivanja pokazuju da je na preko 96% plaža voda odličnog kvaliteta“, kazao je Jelušić i podsjetio da imamo 350 organizovanih kupališta na primorju.

Podsjeća da je ove godine oko 1.700 lokacija bilo je na javnom pozivu.

Petogodišnji ugovori sa zakupcima plaža, kako ističe Jelušić, daju šansu da se kvalitetnije upravlja plažama i da budu što atraktivnije.

“Naša misija je da novac koji prihodujemo od zakupa, ulažimo u podizanje kvaliteta plaža i u infrastrukturu odnosno u trajna ulaganja“, zaključio je Jelušić.

Izvor: RTCG