CG i Albanija da valorizuju ekonomske potencijale

CG i Albanija da valorizuju ekonomske potencijale

Crna Gora i Albanija treba da rade na kvalitetnijoj valorizaciji zajedničkog potencijala, koji postoje u mnogim oblastima poput vodoprivrede, turizma i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Albanije Ilira Mete koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

.

„Ekonomska perspektiva dvije države je ozbiljna i dvije vlade treba da učine sve da je iskoriste“, kazao je Marković  i  naglasio da su bilateralni politički odnosi na veoma visokom nivou.

Premijer je ukazao na izuzetan ekonomski rast ostvaren u mandatu ove Vlade i rekao da je posvećen poboljšanju kvaliteta života građana.

„On je istakao posebne razvojne potencijale sjevera zemlje, dodao da se predano radi na infrastrukturnim projektima, među kojima je i put od Podgorice preko Dinoše do Cijevne Zatrijebačke, vrijedan 11 miliona eura, koji je od posebnog značaja za stanovnike Plava i Gusinja.
Sagovornici su potencirali važnost afirmacije prava i doprinos manjinskih zajednica koje snaže i oplemenjuju partnerstvo i prijateljstvo Crne Gore i Albanije“, saopšteno je iz Vlade.

.

Marković je kazao da Crna Gora podržava Albaniju u procesu evropske integracije i dodao da smo spremni da prenesemo naša znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa.

izvor:rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor