Jedna pobjeda dijeli kadetsku selekciju Crne Gore od elitne divizije evropskog rukometa – Crna Gora savladala je domaćina Letoniju 30:25 (13:12) u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije.

Do četvrte pobjede u isto toliko mečeva u Rigi, izabranici trenera Brana Božovića došli su zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu.

Crna Gora nakon prvih 30 minuta imala je minimalnu prednost (13:12), a drugo poluvrijeme otvorila je na najbolji mogući način – serijom od pet vezanih golova, koju je zaključio Dragašević za vođstvo 18:12 u 36. minutu.

Čepić je u 44. minutu pogodio za 23:16, a istu prednost naša reprezentacija imala je i u 46. minutu, nakon što je Dragašević zatresao mrežu domaćina za 24:17.

Radojica Čepić je postigao sedam golova, Arsenije Dragašević šest, a Luka Vukićević pet.

Luka Nikolić četiri puta je zatresao protivničku mrežu, a Vojislav Vukić i Darko Pejović po tri puta.

U strijelce su se još upisali Luka Barjaktarović i golman Vasilije Vujović, koji je imao 12 odbrana.

Protivnik naše reprezentacije u sjutrašnjem finalu, biće Holandija koja je u drugom polufinalu, nakon odlučne igre, savladala Rumuniju sa 28:24. Crna Gora, na startu turnira, predvođena Radojicom Čepićem sa 11 golova (Dragašević tri gola), pobedila Holandiju 31:30 zatim Tursku 29:25 (Čepić 11, Dragašević četiri) i u poslednjoj utakmici u grup, sa pola gasa, reprezentaciju Kosova 30:26.

Sjutrašnje finale igra se u 18 časova.

 

 

Izvor: PvPortal