Nepoznata lica ukrala su transformatorsko ulje iz trafostanica “Praćevac”, “Lubnice 1” i “Bastahe”, saopštio je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS).

Iz CEDIS-a podsjećaju da ta kompanija sedmi put od početka jula i osamdeseti od avgusta 2015. godine, trpe posljedice krađe elemenata sa distributivne mreže na području Berana i okolnih opština.

“Nepoznata lica iskoristila su beznaponsko stanje na dalekovodu 10 kV ‘Dolac’, uzrokovano kvarom usljed nevremena 26. jula (petak) i otuđila transformatorsko ulje iz trafostanica ‘Praćevac’, ‘Lubnice 1’ i ‘Bastahe'”, saopštio je CEDIS.

Nakon stabilizacije vremenskih prilika ekipe su obišle dalekovod, dolile nedostajućih 350 litara ulja, nakon čega su trafo-stanice puštene u pogon.

“Ovog puta nije bilo značajnijih oštećenja na trafostanicama, jer su ekipe obilaskom otkrile krađu i objekti su uključeni tek nakon dolivanja nedostajuće količine trafo-ulja, u suprotnom, došlo bi do pregorijevanja transformatora”, pojasnio je CEDIS.

U kompaniji su zabrinuti što kontinuirano havarisanje objekata na području Berana, Rožaja, Andrijevice, Plava, Petnjice i Gusinja ne rezultira otkrivanjem i sankcionisanjem počinilaca.

CEDIS je i ove slučajeve prijavio policiji i podnešene su krivične prijave protiv NN lica.

izvor: rtcg.me